Vrouw onzedelijk lastig gevallen bij toegangspad naar circuit, man aangehouden

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: )

Vrouw onzedelijk lastig gevallen bij toegangspad naar circuit, man aangehouden

ZANDVOORT - Een 30-jarige vrouw uit Zandvoort is zondagmiddag onzedelijk lastig gevallen door een man nabij een toegangspad richting de ingang van het circuit van Zandvoort. Tijdens de slotfase van de race liep de vrouw nabij de Keesomstraat waarbij ze de man trof. De man voerde bij zichzelf onzedelijke handelingen uit richting de vrouw en viel haar lastig.

Omstanders kwamen in actie waarna de man agressief werd en met een kettingslot begon te zwaaien. Ook dreigde hij met pepperspray te gaan spuiten. De politie spoedde zich na de 112-melding direct met meerdere eenheden die kant op.

De politie wist de man op de grond onder controle te krijgen waarna hij is geboeid. Tijdens de aanhouding bleef de man agressief door te schreeuwen en niet mee te werken. Eenmaal in de politiebus was het gebonk van de man nog duidelijk hoorbaar.

De politie heeft de man uiteindelijk met spoed overgebracht richting het cellencomplex. Daar zal de man verder gehoord worden, onder meer voor het bezit van pepperspray.

De vrouw in kwestie en omstanders hebben tegenover de politie een verklaring afgelegd.