Verdachte opgepakt na beroving 85-jarige vrouw in Haarlem

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Basisteam Politie Haarlem)

HAARLEM - Afgelopen woensdag is een 85-jarige Haarlemse van haar geld bestolen in de Amsterdamstraat. Rond 16.45 uur stond het slachtoffer bij een geldautomaat nietsvermoedend te pinnen. Toen de geldautomaat overging tot uitgifte van biljetten sloeg de dader toe. De man duwde het 85-jarige slachtoffer opzij, waardoor zij haar evenwicht verloor. Tegelijkertijd graaide de man het geld van zijn slachtoffer uit de geldautomaat en sloeg vervolgens op de vlucht. 

De verdachte is via de A.L. Dyserinckstraat weggerend in de richting van het Teylerplein. Het 85-jarige slachtoffer was enorm geschrokken. Ze kon ook nauwelijks beschrijven wat haar was overkomen. Gelukkig waren er meerdere omstanders die zich over de vrouw ontfermden. Ook is er een aantal getuigen ter plaatse gebleven in afwachting van onze komst. Enkele personen zijn nog achter de verdachte aangerend, maar die wist helaas toch te ontkomen. Een onbekend gebleven vrouw was zo begaan met het slachtoffer dat zij het slachtoffer 10 euro gaf, waarna ze vertrok. Dat ontroerde het slachtoffer behoorlijk. 

Ter plaatse in de Amsterdamstraat hebben wij een onderzoek ingesteld. Hierbij werden meerdere getuigen  gehoord. Met behulp van getuigen en winkeliers kregen we al snel zicht op een verdachte. Korte tijd later zagen we deze verdachte lopen op het Beatrixplein. Daar kon de verdachte, een 27-jarige Haarlemmer, direct door ons worden aangehouden. De verdachte bleek de buit van het slachtoffer nog bij zich te hebben. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten. De recherche heeft de zaak op dit moment in onderzoek.

Het slachtoffer heeft het geld dat zij had gepind weer terug en wil de vrouw die haar de 10 euro gaf daarvoor heel graag bedanken. Ook heeft slachtoffer gemeld dat ze de 10 euro graag terug wil geven aan deze vrouw, maar dat ze geen idee heeft wie deze vrouw is. Wij willen het slachtoffer daarbij helpen. Mocht u zich hierin herkennen, dan kunt u contact met ons opnemen indien u dit wenst. Basisteam Politie Haarlem willen iedereen die bij dit incident betrokken en behulpzaam is geweest graag bedanken.