Wielrenster wordt bekogeld en raakt gewond na val

112-nieuws
Door de klap verloor de vrouw de controle over haar racefiets, raakte een stenen erfafscheiding en sloeg met haar racefiets over de kop
Door de klap verloor de vrouw de controle over haar racefiets, raakte een stenen erfafscheiding en sloeg met haar racefiets over de kop (Foto: Rodi)

HAARLEM een 30-jarige Haarlemse IS het slachtoffer geworden van mishandeling. Dit gebeurde op zondag 17 september.

Rond 16.15 uur reed de vrouw op haar racefiets over de Noord Schalkwijkerweg in Haarlem. Ze was voornemens om die middag een stuk te gaan toeren. Iets ten zuiden van de Belgiëlaan zag de vrouw dat haar meerdere scooters tegemoet gereden kwamen. Toen zij elkaar dichter waren genaderd zag de vrouw plotseling dat er door de scooterrijders op haar werd ingestuurd. Ze schrok hiervan enorm. Vervolgens voelde de vrouw een harde en pijnlijke klap tegen haar borst. 

Fietshelm voorkomt erger

Door de klap verloor de vrouw de controle over haar racefiets, raakte een stenen erfafscheiding en sloeg met haar racefiets over de kop. Hierbij sloeg de wielrenster ook met haar hoofd tegen het asfalt. Vermoedelijk heeft de fietshelm die de vrouw droeg ernstig neurologisch letsel kunnen voorkomen. Door de valpartij liep het slachtoffer toch behoorlijk wat letsel op. Ook raakte haar racefiets behoorlijk beschadigd. 

Aanvankelijk dacht het slachtoffer dat ze door een opzittende van een scooters was geslagen, maar al snel bleek dat ze door hen was bekogeld met eieren. Niet alleen de valpartij had letsel tot gevolg, ook op plaatsen waar de vrouw door de eieren was geraakt bleek ze letsel te hebben. Het is de personen op de scooters allemaal niet onopgemerkt gebleven. Ze keken nog achterom en moeten hun slachtoffer hard hebben zien vallen, maar reden gewoon verder in de richting van pont Spaarneveer. 

Een getuige heeft nog getracht de kentekenplaten van de scooters te bekijken, maar doordat personen die achterop zaten de kentekenplaten afdekten met hun onderbeen is dit de getuige niet gelukt. Het gewonde slachtoffer lieten ze daar met al haar beschadigde eigendommen in hulpeloze toestand achter.

Getuigen gezocht

De politie heeft de zaak op dit moment in onderzoek en zoekt getuigen. Bij het incident zijn twee of mogelijk zelfs drie scooters betrokken geweest. Van de scooters is bekend dat deze donker van kleur waren en vermoedelijk mat. Er waren in ieder geval vier personen bij betrokken, allen geheel in donkere kleding gekleed.