Kom eten en leer elkaar kennen tijdens Wereldkeuken Bij Bosshardt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

HAARLEM - Op woensdag 25 september organiseert Buurtsteunpunt Bij Bosshardt alweer de vierde editie van de jaarlijkse Wereldkeuken aan de Bandoengstraat 21 te Haarlem. Onder het motto "laat de maaltijd verbinding brengen," staan er vanaf 15.00 heerlijke Syrische, Turkse, Marokkaanse, Nederlandse, Italiaanse en Creoolse gerechten klaar. Nieuw is de Zoete keuken, die al om 14.00 begint. Ook zijn er diverse activiteiten voor de jeugd. De toegang is gratis.

Tijdens de wereldkeuken ontmoeten mensen van binnen en buiten de Indische buurt elkaar en zitten ze samen aan tafel. Vorig jaar aten er maar liefst 380 bezoekers mee tijdens dit gezellige evenement. "Ik merk in de praktijk dat samen eten een goede manier is om mensen met elkaar in contact te brengen," vertelt Jeroen Westerhuis, medewerker van Bij Bosshardt Haarlem. Door samen te eten en met elkaar in gesprek te gaan, leren mensen elkaar op een andere manier kennen," legt hij uit.

Wees welkom uit alle landen

Als huiskamer van de buurt zetten de medewerkers en vrijwilligers van Bij Bosshardt zich het hele jaar door in tegen eenzaamheid en willen ze buurtbewoners met elkaar in verbinding brengen. "Wij vinden het belangrijk om mensen vanuit verschillende culturele achtergronden te betrekken bij de buurten waarin wij samenleven en daarom zetten wij maaltijden uit verschillende landen op tafel. In Haarlem-Noord zijn bijvoorbeeld veel Syrische vluchtelingen komen wonen en wij willen deze mensen het gevoel geven dat ze welkom zijn door tijdens de Wereldkeuken ook een gerecht vanuit de Syrische keuken op tafel te zetten," aldus Jeroen.
 

Meer dan alleen lekker eten

De gerechten worden bereid door verschillende koks. Een aantal van hen zijn bezoeker van Bij Bosshardt, maar er zijn ook mensen uit de wijk die als vrijwilliger mee koken. Tijdens deze feestelijke middag verandert de Bandoengstraat rond 14.00 in een gezellig terras en begint de Zoete keuken de andere keukens open vanaf 15.00 uur. Tijdens dit evenement is ook aan kinderen gedacht. Er zijn diverse leuke activiteiten zoals schminken, knutselen, een kleurwedstrijd, grabbelen voor kinderen van 4 tot 10 jaar en voor de jeugd is er een Space shuttle. Kortom, jong en oud kan zich uitstekend vermaken.

Afbeelding
Afbeelding