Spaarne Gasthuis hard op zoek naar zorgpersoneel

Algemeen
Spaarne Gasthuis locatie Zuid in Haarlem Schalkwijk.
Spaarne Gasthuis locatie Zuid in Haarlem Schalkwijk. ((Foto: Rodi Media archief/Mark van den Brink))

HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis is hard op zoek naar nieuwe zorgmedewerkers om de reguliere zorg (alle zorg behalve de coronazorg) op peil te kunnen houden. Dat zegt bestuursvoorzitter Ivo van Schaik in het nieuwsprogramma Haarlem Vandaag op Haarlem105.

Afschalen

Door de toename van het aantal coronapatiënten kan het ziekenhuis minder patiënten behandelen die onder de reguliere zorg vallen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een been gebroken hebben, een nieuwe knie nodig hebben of een oogoperatie moeten ondergaan. Het Spaarne Gasthuis heeft, door het coronavirus, de reguliere zorg moeten afschalen, zodat er meer coronapatiënten kunnen worden behandeld. Van Schaik zei eerder tegenover deze zender te verwachten dat de reguliere zorg nog verder zal afnemen, omdat de prognose is dat het aantal coronapatiënten in de komende periode alleen maar zal toenemen.

“Alle handen aan het bed zijn van harte welkom”

Daarom doet de bestuursvoorzitter een dringende oproep. “We zijn op zoek naar meer handen aan het bed: verpleegkundigen, verzorgenden op niveau 3, medisch studenten en co-assistenten die wachten op een plek. Mensen met een diploma en een BIG-registratie. Alle handen zijn van harte welkom. We zullen ze inzetten waar dat het beste kan.”

“We hebben een ijzeren voorraad van beschermingsmiddelen”

Ook mensen die wat ouder zijn, maar toch ervaring in de zorg hebben, kunnen zich gerust melden. “Je bent pas kwetsbaar als je boven de zeventig bent of als je een andere chronische aandoening hebt. Ben je gezond en ergens in de vijftig of zestig, dan ben je niet de meest kwetsbare groep. We zetten mensen, die in de risicogroep zitten, ook niet op een corona-afdeling neer. Bovendien hebben we een ijzeren voorraad van beschermingsmiddelen aangelegd voor alle medewerkers, maar ook voor oudere medewerkers.”

Eén van de meest besmette gebieden

Van Schaik doet tenslotte nog een beroep op alle inwoners van de regio. “We behoren in Kennemerland, samen met Amsterdam Amstelland en de Zaanstreek, tot de meest besmette gebieden van Nederland. Dat is een zeer twijfelachtige eer. Daarbij is Nederland op dit moment het meest besmette land van Europa. Houd je alsjeblieft aan de coronamaatregelen.”