Geen treinen tussen Haarlem en Zandvoort

Algemeen
Er rijden geen treinen wegens werkzaamheden tussen Haarlem en Zandvoort en terug.
Er rijden geen treinen wegens werkzaamheden tussen Haarlem en Zandvoort en terug. (Foto: Pixabay)

HAARLEM - Deze week voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor in Zandvoort en Overveen. Dinsdag 17 november zijn ze begonnen met het inrichten van het werkterrein en zondagochtend 22 november om 05.00 uur verwacht ProRail de werkzaamheden te hebben afgerond. Er rijden geen treinen, bussen worden ingezet. Dat meldt ProRail op de website.

Geen treinverkeer tussen Haarlem en Zandvoort

Ter hoogte van de Sophiaweg en PWN-terrein zal het werkterrein op dinsdag tot en met donderdag worden ingericht. Vanaf donderdagavond 22:00 starten de werkzaamheden aan het spoor. Er worden bovenleidingen, kabels en leidingen vervangen en ook de dwarsliggers worden vernieuwd.

Naast dat de werkzaamheden enig geluidshinder met zich meebrengen, zullen ook de spoorwegovergangen Sophiaweg en van Lennepweg in Zandvoort worden afgesloten voor voetgangers, fietsers en het wegverkeer. Dit zal van donderdag 19 november 22.00 uur tot zondagochtend 05.00 uur het geval zijn. Dit geldt ook voor de spoorwegovergang Vondellaan en Haltestraat.

Geen treinen Haarlem en Zandvoort aan Zee

Deze werkzaamheden hebben ook effect op de dienstregeling van de NS. Er zullen vanaf donderdag 21.00uur tot en met maandag 02.00uur geen treinen rijden tussen Zandvoort aan Zee en Haarlem. Als alternatief adviseert de NS de bus te nemen. Gevolg is dat de extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten.