Dier van de Week: hond Libby gaat graag het avontuur aan

Algemeen
Word jij het nieuwe baasje van Libby?
Word jij het nieuwe baasje van Libby? (Foto: Dierentehuis Kennemerland)

REGIO - Ook in onze regio wachten er nog veel asieldieren op een nieuw, warm thuis. Wekelijks zetten we een ervan in de schijnwerpers, in de hoop snel een nieuw onderkomen voor hem of haar te vinden. Deze keer: Libby.

“Hallo, mijn naam is Libby. Nadat ik niet meer op mijn plek was in mijn vorige huisje, logeer ik nu in de opvang. Ik ben een jonge meid van 2 jaar en een mix van een labrador en een Australische herder. Maar pas op: word nu niet al te enthousiast van het woord ‘labrador’, want ik kan niet zomaar overal wonen! Zo heb ik echt tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen. Tot ik je ken is alles heel spannend, maar daarna ben ik je beste vriend.”

Je moet als nieuw baasje van Libby dus wel eerst haar vertrouwen winnen... “Maar daarna ben ik echt een vrolijke, blije hond, hoor! Ik kan alleen niet overweg met kleine kinderen en andere dieren. Buiten heb ik geleerd met een muilkorf en aan de riem te lopen en dat gaat heel goed.”

De nieuwe baasjes van Libby gaan bij voorkeur actief met haar aan de slag. “Cursussen, denkspelletjes, fietsen en stevige wandelingen maken. Als ik me verveel kan ik namelijk achter snelle dingen aanjagen. Dat is voor mij heel leuk, maar helaas dachten mijn vorige baasjes hier vaak anders over. Ik ben dus op zoek naar mensen die mij Regelmaat, Rust en Regels kunnen bieden. Die het niet erg vinden om mij nog de nodige dingen te leren en waar ik mijn eten gewoon ergens rustig in mijn eentje op mag eten. Als jij lekker met mij aan de slag gaat beloof ik dat ik een maatje voor het leven ben. Ga jij met mij het avontuur aan?”

Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5
2041 XA Zandvoort
www.dierenbescherming.nl