Hero kindercentra nieuwe sponsor van de Teva Halve van Haarlem

Algemeen
Het tekenmoment van de nieuwe sponsor.
Het tekenmoment van de nieuwe sponsor. ((Foto: archief SportSupport))

HAARLEM - Hero kindercentra sponsort vanaf dit jaar het populaire hardloopevent de Teva Halve van Haarlem met de Hero Kabouterloop en de Hero Kids Run. De 36ste editie van de Halve van Haarlem zal plaatsvinden in het weekend van 25 en 26 september. Op zaterdag 25 september wordt gestart met de Teva Halve van Haarlem Walk, die in 2020 door de corona-uitbraak als alternatief voor de Halve van Haarlem werd georganiseerd. Vanwege groot succes staat de Walk opnieuw op de agenda. 

Trek je (stoute) kinderschoenen aan en doe mee aan de Kabouterloop en de Kids Run

Hero kindercentra biedt peuteropvang, kinderdagopvang en buitenschoolse opvang voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar op zo’n 85 opvanglocaties in Haarlem en Spaarndam. De kernwaarden Avontuur, Plezier, Leren en Aandacht zijn belangrijk voor Hero en geven richting aan het beleid en de manier van werken van de Haarlemse kinderopvangorganisatie. Het stimuleren van bewegen en het plezier dat dit geeft, is daar een belangrijk onderdeel van. En dat sluit heel goed aan bij het motto van SportSupport: “Een leven lang gezond actief”. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. SportSupport is dan ook heel blij met Hero als nieuwe sponsor, want het is geweldig als je bij de allerjongsten al het plezier in bewegen en sport kunt aanwakkeren. 

Maureen Posthumus, directeur-bestuurder Hero kindercentra: ‘Sporten en bewegen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. De meeste mensen zijn zich er wel van bewust dat sporten gezond is, voor een goede conditie zorgt en overgewicht tegengaat. Maar daarnaast is het ook erg goed voor de motorische ontwikkeling en coördinatie. Naast alle fysieke voordelen, vergroot sport het zelfvertrouwen van het kind en leert het beter omgaan met emoties als verliezen en winnen. Op onze opvanglocaties besteden we dan ook veel aandacht aan sport en spel door elke dag te bewegen of te sporten met de kinderen. We vinden het dan ook fantastisch om de twee grootste hardloopevenementen voor kinderen in Haarlem te mogen sponsoren en hopen dat veel kinderen de stoute (hardloop)schoenen aantrekken en zich inschrijven voor de Hero Kabouterloop of de Hero Kids Run. Ik loop zelf zeker mee op 26 september!’

De Hero Kabouterloop is voor de allerkleinsten tot 6 jaar en de Hero Kids Run voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Beide zijn ze een van de vijf afstanden die de Teva Halve van Haarlem kent. Naast deze kinderlopen zijn er de Halve Marathon, de 10 km en de 5 km. Meer informatie is te vinden op de website van de Teva Halve van Haarlem: www.halvevanhaarlem.nl.