Gedeputeerde Ilse Zaal.
Gedeputeerde Ilse Zaal. (Foto: Bas Beentjes)

Gedeputeerde Ilse Zaal: ‘Ondernemingsverkiezing Noord-Holland unieke kans voor ondernemers’

Algemeen

REGIO - Voor de vijftiende keer wordt in 2021/2022 de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH) georganiseerd. Als oud-winnaar (2008/2009) en mediapartner is Rodi Media nauw betrokken bij deze uitreiking. Maar wat houdt de verkiezing nu precies in? En vooral: wat heb je er precies als ondernemer aan? We vroegen het aan Ilse Zaal, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. 

Elk jaar worden in de Philharmonie in provinciehoofdstad Haarlem de beste ondernemingen van Noord-Holland gekozen. De inschrijving is inmiddels gestart. Bedrijven uit de provincie kunnen zich tot 17 januari 2022 aanmelden. Ook kun je jouw organisatie door iemand anders laten nomineren.

In het zonnetje

Waarom is de OVNH eigenlijk destijds in het leven geroepen? “Ondernemers spelen een hele belangrijke rol als het gaat om de groei van de economie”, zo vertelt gedeputeerde Ilse Zaal. “De Ondernemingsverkiezing is een mooie aanleiding om extra stil te staan bij wat ondernemingen bijdragen aan de economie, werkgelegenheid en innovatie. Het is belangrijk om ze in het zonnetje te zetten. Dat doen we met de OVNH.”

De Belofte

De verkiezing kent vier categorieën. Naast de splitsing in MKB-Klein (0-10 fte), MKB-Midden (10-100 fte) en Grootbedrijf (100+ fte), is er ook een prijs voor startende ondernemers, De Belofte. Zaal: “Deze prijs reiken we nu voor de tweede keer uit. Hij is speciaal voor ondernemingen die tussen de één en drie jaar bestaan. We willen hen een duwtje in de rug geven. Zo is de winnaar van De Belofte van vorig jaar nog een tijd begeleid door de directeur van een andere OVNH-winnaar, Dopper. Niet alleen deze coachingsessies brengen zo’n jong bedrijf weer verder, ook het netwerk van beginnend ondernemers groeit door deelname aan de OVNH enorm.”

De prijzen

Wat valt er eigenlijk nog meer te winnen tijdens de verkiezing? “Naast de eer en de award zelf is er nog een prijzenpakket ter waarde van 5000 euro”, aldus Zaal. 

“Dat bestaat overigens niet alleen uit fysieke prijzen maar ook uit andere middelen om de betreffende onderneming op weg te helpen. Zoals dus zo’n eerdergenoemde coach, of bijvoorbeeld een financieel expert. En daarnaast is de community die deelnemers met elkaar vormen ook enorm waardevol. Ondernemingen laten zich graag inspireren door elkaar, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie. Zelf was ik vorig jaar onder de indruk van winnaar Dobbi. De stomerijenbusiness waar zij in opereren voelt misschien oubollig, maar zij zijn heel innovatief geweest in de doorontwikkeling daarvan. Hebben duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan en een hele eigen visie op de kledingindustrie. Ontzettend inspirerend om te zien.”

Waar let de jury op?

Duurzaamheid is overigens een thema dat ook voor juryvoorzitter Zaal zelf hoog in het vaandel moet staan bij een onderneming. “Verder vind ik het belangrijk dat een bedrijf een goed personeelsbeleid heeft, investeert in stageplaatsen en de doorontwikkeling van de organisatie, en oog heeft voor dierenwelzijn waar dat van toepassing is. Verder let de jury bijvoorbeeld ook nog op groeipotentie en dus innovatiekracht van een onderneming. Tot slot hechten we ook veel waarde aan inclusiviteit op de werkvloer, dat nieuwkomers in Nederland ook een kans krijgen bij het betreffende bedrijf.”

Wil jij deze kans niet missen en met jouw bedrijf meedoen? Kijk dan op www.ovnh.nl om te zien hoe je je aanmeldt (of laat nomineren). De longlist wordt op 17 januari gemaakt, waarop de shortlist volgt en de jury bij deze laatste genomineerden een kijkje neemt. 

Eindpresentatie

Op 25 mei 2022 is de verkiezingsavond van de OVNH. Dan houden de finalisten ook hun eindpresentatie. De 30 finalisten (10 per categorie) maken kans op de Publieksprijs (online stemronde) en de jury zal deze avond per categorie 1 winnaar kiezen. Ook wordt er één winnaar voor De Belofte gekozen.

Unieke kans

“Natuurlijk hoop ik dat we veel aanmeldingen mogen binnenkrijgen, want als je het mij vraagt is dit een ontzettend unieke en mooie kans voor ondernemend Noord-Holland. En uiteraard gaan we voor een fysieke uitreiking, maar dat hangt helemaal van de dan geldende coronamaatregelen af. Overigens hebben we er vorig jaar een ontzettend mooi digitaal feest van kunnen maken, dus hoe dan ook wordt het een onvergetelijke avond voor alle partijen!”

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op Rodi.nl en www.ovnh.nl.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Haarlem

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Salsa in Schalkwijk Algemeen 30 jun, 11:32
Afbeelding
Melding autobrand in Fien de la Marstraat blijk buitenbrand 112-nieuws 30 jun, 00:52
Afbeelding
Verkeershinder door botsing op Zijlweg 112-nieuws 29 jun, 18:45
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Haarlemse wethouders Jur Botter en Marie-Thérèse Meijs nemen donderdag 30 juni afscheid Algemeen 29 jun, 09:38
Afbeelding
Getuigenoproep poging zware mishandeling Archipelstraat 112-nieuws 29 jun, 09:32
Afbeelding
Podcast ‘Afstand en nabijheid’ legt vinger op zere plek eenzaamheid Algemeen 29 jun, 09:06
Afbeelding
Wat is er aan de hand in de Haarlemse Vijfhoek? Algemeen 29 jun, 06:32
Afbeelding
(UPDATE) Man (49) gewond bij mogelijk steekincident Archipelstraat 112-nieuws 28 jun, 22:46
Afbeelding
It’s Showtime bij Haarlem Shopping Night Algemeen 28 jun, 15:44
Afbeelding
Dit moet je weten over Openluchtfestival Klaterklanken VIDEO 28 jun, 14:03
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
Jacky Ghijsen, een vrouw die niet opgeeft Algemeen 28 jun, 07:52
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlem

Op Rodi Haarlem volg je het laatste nieuws uit Haarlem. Rodi Haarlem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlem in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief