Met een bakfiets vol oliebollen en glühwein op zoek naar nieuwe gangmakers Lief & Leedstraten

Algemeen
Oliebollen uitdelen zorgt voor ontmoeting.
Oliebollen uitdelen zorgt voor ontmoeting. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Wie dinsdagmiddag 21 december door de Haarlemse straten loopt, heeft grote kans Marieke en Floor op hun bakfiets tegen te komen. Vol met eigengebakken oliebollen, warme chocomel en glühwein.

Marieke Groenendijk en Floor Matla vormen samen het coördinatieteam van de Haarlemse Lief & Leedstraten én ze zijn gek op oliebollen. En die delen ze graag uit.

Lief & Leedstraten

Met deze ludieke actie hopen ze veel mensen te ontmoeten. En hen te vertellen over de Lief & Leedstraten en een gangmaker die bij buren aanklopt, informeert hoe het gaat en soms een klein cadeautje brengt. Zo’n gangmaker beschikt namelijk over een Lief & Leedpotje en kan zo net even iets extra’s doen voor een buur die het nodig heeft. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. Maar ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. 

Minder eenzaamheid

In Haarlem komen er steeds meer Lief & Leedstraten. Marieke en Floor moedigen dat van harte aan en stimuleren dat er vriendelijke en zorgzame straten komen. Samen met de gangmakers zorgen zij ervoor dat mensen zich wat meer om elkaar bekommeren en minder mensen zich eenzaam voelen.

Op hun routes hopen Marieke en Floor nieuwe gangmakers te werven en samen met hen en een glas glühwein te proosten op nog veel meer Lief & Leedstraten.