Groot onderhoud Langebrug (Verfroller) van start

Algemeen
De Langebrug krijgt groot onderhoud in maart.
De Langebrug krijgt groot onderhoud in maart. ((Foto: Ad Timmers))

HAARLEM - De Langebrug krijgt groot onderhoud in maart. De rijbaan blijft naar verwachting open. Een aantal keer wordt ’s nachts ook gewerkt. Dan is de brug wel dicht voor gemotoriseerd verkeer.

De Langebrug, ook bekend als de Verfroller, is toe aan groot onderhoud. Een aantal onderdelen van deze brug is namelijk sterk verouderd. De bediening van de brug wordt ook vervangen. De brug is daarmee voorbereid op bediening op afstand. Met het groot onderhoud zorgt Haarlem dat de brug weer veilig en betrouwbaar werkt.

Planning

Aannemer Griekspoor voert groot onderhoud uit aan de Langebrug (Verfroller) in Haarlem. De werkzaamheden vinden plaats van 2–23 maart overdag. De rijbaan blijft dan naar verwachting open.

Stremming van het verkeer

Gedurende een paar nachten wordt ’s nachts gewerkt; van dinsdag 1 op woensdag 2 maart, woensdag 23 op donderdag 24 maart en maandag 28 op dinsdag 29 maart. Dan is de brug dicht voor gemotoriseerd verkeer. Voor een omleidingsroute wordt gezorgd. Fietsers en voetgangers kunnen ’s nachts de brug wel gebruiken. Als de brug toch dicht moet, worden fietsers en voetgangers omgeleid. Tijdens de werkzaamheden is doorvaart op de vaarweg onder de Langebrug niet mogelijk.

Meer informatie: www.haarlem.nl/langebrug-groot-onderhoud.