Participatieprijs 2022 voor het beste burgerinitiatief: wie geef jij op?

Algemeen
Wie wint dit jaar de Participatieprijs?
Wie wint dit jaar de Participatieprijs? (Foto: Willem Brand)

HAARLEM - “Kent of bent u iemand die een mooi initiatief heeft voor de buurt? Meld dit initiatief dan aan en maak kans op de Participatieprijs 2022!” aldus de gemeente Haarlem. “Op donderdag 9 juni reikt de Participatieraad van Haarlem deze jaarlijkse prijs uit voor het beste burgerinitiatief.”

De Participatieprijs is een prijs voor initiatieven in Haarlem, die de verbinding tussen inwoners in de stad vergroten. Het beste initiatief wint 1.000 euro en een wisseltroffee. De geldprijs is bedoeld als aanmoediging om door te gaan met de activiteiten, deze uit te breiden of eventueel te verbeteren. Alle inwoners, ondernemers en organisaties met een verbindend initiatief kunnen meedoen aan de prijs.

Aanmelden

Voor de prijs komen initiatieven in aanmerking die: 

- worden georganiseerd door en voor Haarlemse inwoners

- gericht zijn op (weer) meedoen in de maatschappij

- bijdragen aan een open en tolerante samenleving.

“Organiseert u zoiets voor uw buurt of kent u mensen of organisaties die dat doen? Dan kunt u het initiatief aanmelden door het aanmeldformulier op www.participatieraadhaarlem.nl in te vullen te mailen naar participatieraad@haarlem.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 mei 2022.”

Prijsuitreiking

De aangemelde initiatieven worden beoordeeld door een jury. Deze jury bestaat uit de voorzitter en twee leden van de Participatieraad en 2 mensen werkzaam in het sociaal domein. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 9 juni tussen 16.30 en 19.00 uur in Wijkcentrum de Wereld, Laan van Berlijn 1 in Haarlem.

Participatieraad

De Participatieraad is een onafhankelijk adviesorgaan. De raad bestaat uit 15 Haarlemse inwoners en een voorzitter, ondersteund door een ambtelijk secretaris. Zij adviseren het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad gevraagd en ongevraagd over onderwerpen als welzijn, zorg, jeugd, werk en inkomen. 

Meer informatie op www.participatieraadhaarlem.nl.

Bron: gemeente Haarlem