Bijna 3000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen in regio Haarlem

Algemeen
Er zijn 1.595 vluchtelingen in de gemeentelijke opvanglocaties en 1.243 vluchtelingen bij particulieren thuis ondergebracht.
Er zijn 1.595 vluchtelingen in de gemeentelijke opvanglocaties en 1.243 vluchtelingen bij particulieren thuis ondergebracht. (Foto: Pexels)

HAARLEM - Sinds afgelopen week (21 april t/m 28 april) vangt de regio Kennemerland in totaal 2.838 Oekraïense vluchtelingen op. Dat meldt de gemeente Haarlem, die als centrumgemeente het regionaaloverzicht van het totaal aantal opgevangen vluchtelingen verzorgt.

“Er zijn 1.595 vluchtelingen in de gemeentelijke opvanglocaties en 1.243 vluchtelingen bij particulieren thuis ondergebracht. Van de laatste groep hebben alle gemeenten in de regio in beeld om hoeveel vluchtelingen het gaat. Op dit moment zijn er in de regio 198 plekken beschikbaar. Binnen twee weken komen er in de regio nog 325 opvangplekken bij.” 

Schip Princess Sophie

Passagiersschip Princess Sophie is per 15 mei beschikbaar voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het schip komt te liggen aan de steiger aan de Spaarndamseweg, ter hoogte van de Floresstraat. Op het schip kunnen 155 vluchtelingen worden opgevangen. 

Gemeente: “Basisvoorzieningen zijn op het schip aanwezig en mensen krijgen een eigen ruimte om te verblijven. Bewoners mogen werken en kinderen kunnen naar school. Ze kunnen hier langere tijd verblijven, afhankelijk van de ontwikkelingen in Oekraïne. Begeleiding en hulpverlening wordt ingezet waar nodig.”

Meer op Rodi.nl

Lees meer over de opvang van Oekraïense vluchtelingen op Rodi.nl/regio/Haarlem.