Heel Haarlem scheidt.....afval

Algemeen
Afval scheiden kan best lastig zijn.
Afval scheiden kan best lastig zijn. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Komende weken worden in de Transvaalwijk containers voor afvalscheiding geplaatst. Een mijlpaal, want dan kan er in alle wijken van Haarlem dichtbij huis afval worden gescheiden.

Afval scheiden is moeilijker dan je denkt

In 2016 startte Haarlem met het Strategisch Plan Afvalscheiding met als doel om afval scheiden gemakkelijker te maken. De afgelopen jaren zorgden Spaarnelanden en de gemeente Haarlem ervoor dat alle bewoners dichtbij huis afval kunnen scheiden: bewoners met een daarvoor geschikte tuin ontvingen een duo-container. Voor alle andere bewoners werden er op straat extra openbare containers geplaatst voor papier/karton, PBD (Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken) en gft (groente-, fruit- en tuinafval en etensresten). Komende weken worden de laatste afvalscheidingscontainers geplaatst, in Transvaalwijk. Daarmee heeft heel Haarlem de mogelijkheid om dichtbij huis afval te scheiden.

Afval dunken         

Omdat afval scheiden ook leuk mag zijn, laten we Haarlemmers op een vrolijke manier zien welk afval waar hoort: via afval dunken. Gooi de afvalbal in de juiste basket en leer zo wat waar hoort. Het afval dunken is te vinden op:

  • Zaterdag 28 mei, 9.00 – 16.00: Grote Markt
  • Dinsdag 31 mei, 9.00 – 12.30: Markt Schalkwijk
  • Donderdag 2 juni, 9.00 – 12.30: Markt Floresstraat

Deelnemers winnen een gft-emmertje voor op het aanrecht en een koelkastposter over afval scheiden (zolang de voorraad strekt). Zo kan het afval scheiden gelijk in de praktijk worden gebracht.