Haarlemse Kinderburgemeester opent KinderZwerfboeken Station

Algemeen
De minibieb die officieel geopend wordt door de Haarlemse kinderburgemeester.
De minibieb die officieel geopend wordt door de Haarlemse kinderburgemeester. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Wijkcentrum De Fjord krijgt een KinderzwerfboekStation. Op woensdag 25 mei is de officiële handeling door niemand minder dan de Haarlemse Kinderburgemeester.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfboeksticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen en KinderzwerfboekStations.

Het is dromen met je ogen open

De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn! Lezen is leuk! Het is dromen met je ogen open … De kinderen uit de wijde omgeving van Wijkcentrum de Fjord, midden in het Nelson Mandela Park kunnen straks in De Fjord terecht om een zwerfboek mee te nemen, te lenen of een eigen boek in te leveren. De boeken mogen daarna gaan “zwerven”. 

Jouw zwerfboek in Limburg

De kinderen kunnen middels een code in de zwerfboeken hun gelezen boek(en) volgen via www.kinderzwerfboek.nl. Leuk natuurlijk als hun boek uiteindelijk misschien wel in Limburg terecht komt! 

De feestelijke opening is op woensdag 25 mei 2022 om 16.00 uur, tijdens de jaarlijkse Lentemarkt in het Nelson Mandelapark. Voor ieder kind ligt er een Zwerfboek klaar.