Succesvolle start Haarlemse Nationale Diabetes Challenge 2022

Algemeen
Een grote opkomst bij de start van de Nationale Diabeteschallenge 2022.
Een grote opkomst bij de start van de Nationale Diabeteschallenge 2022. (Foto: SportSupport)

HAARLEM - Woensdag 18 mei begonnen meer dan 35 deelnemers aan de 20 weekse wandeluitdaging. Deze uitdaging ,dit jaar door SportSupport en AV Haarlem georganiseerd is al lang niet meer een wandelevenement voor alleen maar diabetes patiënten. Inmiddels staat deze open voor een ieder voor wie wandelen door de huisarts wordt geadviseerd, zoals bv ex Corona, prediabeten, overgewicht , lichte dementie.

Iedere week worden de deelnemers op de woensdagavond van 19.00-20.00 uur door professionals van AV Haarlem getraind met oefeningen en wandelingen op de baan en in de omgeving. Doel is fysieke en psychische gezondheid te verbeteren maar voornamelijk wandelplezier bij te brengen.

“Deze 20 weken zijn voor mij een stok achter de deur om de strijd aan te gaan met mijn overgewicht en diabetes. Vooral het groepsverband de oefeningen en het bakkie na motiveren mij nu al om 20 weken vol te houden,’’ aldus een deelneemster.

De uitdaging is om met de hele groep na 20 weken in het weekeinde van 24/25 september de Halve van Haarlem te gaan lopen met afstanden vanaf 5km. Daarna kunnen de wandelaars kiezen of ze lid willen worden van de wandelclub van AV Haarlem.

Voor informatie: www.nationalediabeteschallenge.nl lokaal mail: Lgrooff@sportsupport.nl of bel 0233037238.