Vier Pinksteren in Openluchttheater Caprera

Algemeen
Raoul Michel.
Raoul Michel. (Foto: Rianne Kuijkens)

OVERVEEN - Het is inmiddels een traditie van bijna 75 jaar om Pinksteren in het Openluchttheater te vieren. Samen met vijf collegakerken uit de omgeving bent u op zondag 5 juni welkom in openluchttheater Caprera. 

Het thema dit jaar is ‘Zonder jou ben ik nergens’. Met muziek van Jaap Stork en Raoul Michel. En monologen van Niek Scholten (Adventskerk Aerdenhout), Jessa van der Vaart (Dorpskerk Bloemendaal), Joke Zuidema (Protestantse Gemeente Santpoort Velserbroek), Gert-Jan van der Wal (RK parochies Aerdenhout en Overveen).

Zonder jou ben ik nergens

In het verhaal dat dit jaar centraal staat in de pinksterviering – over het bijbelse personage Ruth – gaat het over mensen die een lastige tijd doormaken. Er is sprake van verlies, vreemdelingschap, armoede. Het is vallen, opstaan en… weer doorgaan.

Wat het verschil maakt zijn de mensen zelf: dat iemand je trouw blijft als je eenzaam bent. Of dat iemand je niet als vreemdeling ziet maar als mens.

Singer-songwriter Raoul Michel

De liedjes van singer-songwriter Raoul Michel sluiten hier naadloos bij aan. Zo schreef hij ‘Wij gaan door’ in coronatijd om mensen die het moeilijk hadden een hart onder de riem te steken. En het liedje ‘Kom maar op met die regen’ gaat over samen sterk staan in stormachtige tijden.

Deze viering is een initiatief van gezamenlijke kerken in Kennemerland. Meer informatie over de Pinksterviering: www.kerkpleinbloemendaal.nl.

Jaap Stork.