Bakkerij Van Vessem finalist Koning Willem 1 prijs 2022 MKB

Algemeen
Jos Huijbregts krijgt de plaquette uitgereikt als finalist van de categorie Midden- en Kleinbedrijf.
Jos Huijbregts krijgt de plaquette uitgereikt als finalist van de categorie Midden- en Kleinbedrijf. (Foto: Paul Huisman)

HAARLEM - Jos Huijbregts is trots op de plaquette. Als eigenaar van Bakkerij Van Vessem is zijn onderneming finalist van de Koning Willem 1 Prijs 2022 in de categorie MKB Midden- en kleinbedrijf. Tevens waren in die categorie FibreMax, en Maan Group genomineerd.

De finalisten werden op 11 mei verrast door een delegatie van de Koning Willem I Stichting bestaande uit bestuurslid en juryvoorzitter Martin van Pernis en directeur Romy Blankenspoor.

De Koning Willem I Prijzen zijn de meest prestigieuze ondernemingsprijzen van Nederland. Deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, MKB-bedrijf en een bedrijf dat focust op Duurzaam Ondernemerschap.

Bakkerij Van Vessem uit Haarlem is een bijzondere bakkerij met 17 winkels in Noord-Holland. De bakkerij werd in 1907 opgericht en wordt geleid door Jos Huijbregts, Het bedrijf is CO2 neutraal en heeft als ambachtelijke bakker een maatschappelijke jaarrekening. Van Vessem pakt zijn maatschappelijke verantwoording in de volle breedte, met zijn personeelsbeleid, het gebruik van grondstoffen en energie en zijn winkels zijn ontmoetingsplekken in de buurt.

Het bedrijf biedt maximale transparantie over de gehele keten, van de boer, de molenaar, de transporteur en de bakker zelf. Van Vessem werkt daarmee met True Pricing voor zijn puur Hollandsch Brood. Zo stelt hij de consument in staat om onderscheid te maken tussen ‘appels en peren’ oftewel verschillende soorten brood.

De finale werd op 23 mei uiteindelijk gewonnen door Maan Group uit Raalte, een onderneming met een oorsprong in de lijm en oppervlakte technologie.