Jaarmarkt Parkwijk wederom ongekend succes

Algemeen
Je kon erover de hoofden lopen, zo druk was de Jaarmarkt in Parkwijk.
Je kon erover de hoofden lopen, zo druk was de Jaarmarkt in Parkwijk. (Foto: Rob Jordaan )

HAARLEM - Met meer dan 200 kramen, live entertainment, schminken en andere leuke activiteiten voor de kinderen, is de jaarmarkt in Parkwijk niet meer weg te denken. Afgelopen zaterdag 4 juni kon je ook over de hoofden lopen, zo druk dat het was.

Mensen houden van markten, dat is duidelijk. Of het nu om het echte koopjesjagen gaat, of gewoon lekker slenteren langs de kraampjes of de gezelligheid die er altijd heerst, de formule werkt. Zo ook bij de jaarmarkt in Parkwijk Haarlem-Oost. Een braderie die enkele jaren geleden door ‘De Parkrakkers’ is opgezet. 

“We zijn met een kleine 20 man vrijwilligers en die hebben we ook echt nodig om alles voor die dag goed voor elkaar te krijgen,’’ vertelt Arie, een van de Parkrakkers. “Van het opzetten van alle kramen tot het regelen van het verkeer. Ook hebben we mensen van de EHBO de hele dag aanwezig, het is een heel geregel. Maar het is het waard. Ik denk dat we zeker over de hele dag 4000 mensen op de markt hebben gehad. De eerste bezoekers kwamen al om half acht in de ochtend, dat zijn de echte koopjesjagers. Maar de meeste mensen komen naast het kopen van kleding, spullen of eten gewoon voor de gezelligheid. Samen een drankje doen, genieten van de live acts en de kinderen lekker laten spelen. Zo’n dag is dan gewoon genieten.’’

Tot volgend jaar

Genieten, maar dan anders. Arie beleeft de dag als vrijwilliger totaal anders. “Na weken organiseren wil je dat alles op die dag lukt. Je doet het met zijn allen, maar je wilt wel overzicht houden. Je staat gewoon op scherp en na afloop kun je pas ontspannen. Maar gelukkig is alles goed verlopen en kunnen we terugkijken op een geslaagde Parkwijk Jaarmarkt.” De volgende jaarmarkt heeft plaats op zaterdag 3 juni 2023.

Naast lekker slenteren is het ook tijd voor gezelligheid.
Genoeg vertier voor de kinderen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding