Rode Kruis Collecteweek van 12 – 18 juni nu ook digitaal

Algemeen
Het Rode Kruis is actief bezig voor de Oekraïense vluchtelingen.
Het Rode Kruis is actief bezig voor de Oekraïense vluchtelingen. (Foto: Rode Kruis regio Kennemerland )

HAARLEM - De landelijke collecteweek van het Rode Kruis komt ook naar Kennemerland. Zoals elk jaar zullen heel veel vrijwilligers in de week van 12 – 18 juni voor het Rode Kruis in Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal en Overveen langs de deuren gaan om geld in te zamelen. Nieuw is dat er ook digitaal gecollecteerd kan worden.

Alle beetjes helpen, dus ook digitaal. Maak een eigen digitale collectebus aan of doe een eenmalige donatie via www.rodekruis.nl/kennemerland/help-mee/collecte/

De opbrengsten zijn volledig bestemd voor de hulpverlening van het Rode Kruis in de eigen regio. Waar dat vorig jaar nog voor een groot deel bestond uit coronahulpverlening zien we op dit moment dat het Rode Kruis vooral nodig is bij de opvang van vluchtelingen, veel vluchtelingen. Uit Oekraïne, maar ook uit andere landen. 

Het Rode Kruis is betrokken bij diverse opvanglocaties in Haarlem (Beijneshal) en Zandvoort (Curiedex terrein), het informatiepunt voor net gearriveerde Oekraïense vluchtelingen in het centrum van Haarlem. Daarnaast is ook dit jaar het evenementenseizoen losgebarsten en zijn heel veel vrijwillige – door het Rode Kruis zelf opgeleide – EHBO-ers elk weekend te vinden op een van de vele evenementen in onze regio om hulp te bieden aan een ieder die dat nodig heeft.  

Help mee collecteren.
Doneer nu veilig, makkelijk en snel.