VIDEO

Stichting Somaliërs Haarlem en Omgeving wint Participatieprijs Haarlem 2022

Algemeen
De winnaars van de Participatieprijs Haarlem 2022. Met uitreiking van de cheque door wethouder Marie-Thérèse Meijs.
De winnaars van de Participatieprijs Haarlem 2022. Met uitreiking van de cheque door wethouder Marie-Thérèse Meijs. (Foto: Willem Brand)

HAARLEM - Op woensdag 15 juni heeft de Participatieraad Haarlem de prijzen uitgereikt in het kader van de Participatieprijs Haarlem 2022 voor het meest aansprekende burgerinitiatief. Als winnaar kwam Stichting Somaliërs Haarlem en Omgeving (SSHO) uit de bus. Wethouder Marie-Thérèse Meijs reikte de prijzen uit in Wijkcentrum de Ringvaart.

Van de 13 initiatieven zijn er drie in de prijzen gevallen. Volgens de jury verdienen SSHO de Participatieprijs voor het het meest aansprekende burgerinitiatief voor de wijze waarop zij een grote groep mensen uit hun isolement haalt door hen te activeren en het centrum in Schalkwijk te laten komen. Een plek waar ze zich veilig en vertrouwd voelen met veel herkenningspunten. Hier worden zij opgevangen door vrijwilligers en welkom geheten. Zij kunnen hier met elkaar in gesprek gaan, een spelletje doen onder het genot van koffie of thee. Er zijn ook directe aanspreekpunten die hen ook kunnen helpen met moeilijkheden waar zij tegen aan lopen. SSHO is er niet alleen voor mensen met een Somalische achtergrond maar bereikt ook andere groepen in Haarlem. Namens SSHO nam Mahad Saed Ahmed de prijs en de cheque van 1000,- euro in ontvangst

Participatie Aanmoedigingsprijs Haarlem 2022

De Aanmoedigingsprijs ging naar The Rebel Foundation. Met de kinderen van de wijk organiseert The Rebel verschillende activiteiten. Van schoonmaakacties, skateboarden, voetballen, basketballen in de wijk. Het verkennen van grenzen en het ontdekken van iets nieuws staat bij deze organisatie centraal. Zelfvertrouwen creëren onder de jongeren, sterker in hun schoenen laten staan, werken aan gezondheid van de jongeren en ze helpen perspectief te vinden in het leven. Namens The Rebel Foundation nam Dangelo Fontijn de prijs en de cheque van 250,- euro in ontvangst.

Participatie Publieksprijs Haarlem 2022

De Publieksprijs ging naar KBO Haarlem. Zij kregen met 17% de meeste stemmen van het Haarlemse publiek. KBO organiseert diverse activiteiten voor ouderen zoals fietsen, klaverjassen, bridgen, museumbezoek en reizen. Namens KBO namen Marjo Wolse-de Weijze en Ton van der Voort de prijs en de cheque van 250,- euro in ontvangst.