Festival Zomer in Zaanen 2022: Dit moet je weten

Algemeen
De Zomer kan nu echt beginnen met: Zomer in de Zaanen.
De Zomer kan nu echt beginnen met: Zomer in de Zaanen. (Foto: aangeleverd/Facebook Zomer in de Zaanen)

HAARLEM - We tellen af naar het leukste gratis festival in Haarlem-Noord. Zomer in de Zaanen. Op zaterdag 25 juni wordt het Zaanenpark omgetoverd tot een een waar festivalterrein. Opgezet door en voor bewoners en ondernemers uit de buurt.

Zomer in de Zaanen: Gratis festival voor en door de buurt

Muziek en dans is altijd een belangrijk onderdeel van Zomer in de Zaanen. Het grote podium is daar ook helemaal op ingesteld. Van grote groepen, denk aan het wijkorkest De Jonge Muggen, tot éénmansact DJ Izzy. 


De line-up van Zomer in de Zaanen 2022 in Haarlem


Zomer in de Zaanen line-up, Haarlem Facebook Zomer in de Zaanen

Foodtrucks

Een festival is geen festival als je niet lekker kunt eten en drinken. Er zijn twee opties, je kunt je eigen snacks en drankjes meenemen van huis en heerlijk oppeuzelen op het festivalterrein, maar je kunt je ook uitleven bij de talloze foodtrucks van de horecaondernemers uit de buurt. Het geeft toch een fijn gevoel als jij je maag vult en tegelijkertijd de ondernemers spekt. Neem dus voldoende geld mee.

Zomer in de Zaanen voor de kinderen

Het is een echt familiefestival, dus kom gerust langs met je kleintje (s). Er is genoeg ruimte, en ben je de muziek een beetje moe, laat de kids lekker spelen op het grote kinderveld. Daar kunnen ze knutselen, sporten en ze kunnen geschminkt worden. Verder is er net als in 2019 een stoomtrein van de Modelbouwvereniging ‘Het Y’ uit Spaarnwoude. Deze editie rijdt de trein ter ere van Gé Metselaar, jarenlang de stille (technische) kracht achter het Posthuis, Zomer in de Zaanen en lid van de Wijkraad. Hij overleed afgelopen januari en wordt ontzettend gemist.

Wist je dat...

Het festivals alleen maar door vrijwilligers wordt georganiseerd? Volgens de faceboekgroep bestaat de kerngroep uit 9 mensen, maar doen er tijdens het festival zo’n 50 vrijwilligers uit de buurt mee om Zomer in de Zaanen tot een geweldig succes te maken.

Genoeg gelezen, we tellen af. Nog enkele dagen te gaan en dan met zijn allen naar Zomer in de Zaanen!

Het festival vindt plaats op zaterdag 25 juni in het Zaanenpark in Haarlem-Noord. Het begint om 14.00 uur en eindigt om 23.00 uur.

Wil je nog weten welke festivals en evenementen er nog meer in Haarlem en omgeving zijn in de zomer van 2022? Check dan het artikel hieronder.

De line-up bij Zomer in de Zaanen
De stoomtrein van Modelbouwvereniging Het Y in Spaarnwoude is van de partij.