Wat vind jij? ‘Kappen met haring happen’ in Haarlem. Goed idee of niet?

Algemeen
Raadslid Janneke Moedt bij de mobiele Veganmobile bij hetProvinciehuis Haarlem.
Raadslid Janneke Moedt bij de mobiele Veganmobile bij hetProvinciehuis Haarlem. (Foto: Partij voor de Dieren Haarlem)

HAARLEM - Onder het motto ‘Kappen met haring happen. Netwerken kan ook zonder net’ heeft de fractie van de Partij voor de Dieren Haarlem op 22 juni actie gevoerd tijdens het jaarlijkse netwerkevenement van de gemeente Haarlem, Haarlem Marketing en accountantsbureau RSM. 

De fractie stond met een kraam met veganistische hapjes bij de ingang van het provinciehuis in Haarlem. Daar werd, traditioneel, de jaarlijkse netwerkbijeenkomst gecombineerd met ‘haring happen’ ter opening van het Nederlandse haringseizoen.

En er zijn volgens de Partij voor de Dieren fantastische alternatieven voor een hapje bij de borrel, Zij roept Haarlem Marketing en RSM dan ook op om volgend jaar een plantaardig netwerkevenement te organiseren.

Dode dieren en dierenleed

Netwerken is nuttig, maar waarom moet dat gepaard gaan met het eten van dode dieren, dierenleed en verstoring van ecosystemen door overbevissing, vraagt de Partij voor de Dieren zich af.
Overbevissing is een ernstige bedreiging voor de biodiversiteit van oceanen, blijkt uit wetenschappelijke rapporten1. Ook zijn de huidige vangst- en dodingmethoden in de visserij zeer visonvriendelijk. De doodsstrijd van gevangen vissen duurt tientallen minuten tot uren, voordat zij door verstikking om het leven komen. Of de vis wordt gestript, waarbij hij levend van zijn ingewanden wordt ontdaan (bron: Nicolaas G. Pierson Foundation).


Op foto 1
Op foto2 Raadsleden Janneke Moedt (links) en Jacqueline van den Broek bij de mobiele Veganmobiel.

Afbeelding