Raceliefhebbers genieten volop tijdens ADAC GT Masters in Zandvoort

Algemeen
Larry ten Voorde viert zijn feestje bij zijn auto. De Twentenaar won de prestigieuze Porsche Carrera Cup Deutschland.
Larry ten Voorde viert zijn feestje bij zijn auto. De Twentenaar won de prestigieuze Porsche Carrera Cup Deutschland. (Foto: Bert Westendorp)

ZANDVOORT – De vier dagen dreunende beats op het strand van Zandvoort, er was een ‘feestje’ bij paviljoen Bernie’s Beach club, waren niet bepaald geliefd bij de eigenaren van de strandhuizen op het Zandvoortse strand. Het zware gebulder van de renwagens op de piste van Zandvoort viel meer in de smaak. Logisch want dat geluid komt al decennia binnen bij de bezitters van de zomeronderkomens.

Dit weekend stond in het teken van de ADAC GT Masters Zandvoort. De Duitse automobielclub was zoals al vele jaren neergestreken op het circuit waar Duits de boventoon voerde qua organisatie. Dat laatste was overigens prima voor elkaar. Redelijk streng maar altijd met een glimlach. De raceliefhebbers waren volop aanwezig. “Pracht evenement. We hebben de campingstoeltjes mee en genieten volop. Hartstikke gezellig”, was de ervaring van Frank en Annemieke uit Haarlem die met hun twee zonen van twaalf en zestien plaats hadden genomen op het eind van het rechte stuk.

Met name de Nederlandse inbreng zorgde zondag voor een hartelijk applaus. Publiekslieveling Larry ten Voorde deed wat er werd gehoopt. De Twentenaar won de prestigieuze Porsche Carrera Cup Deutschland.

Limburger Thierry Vermeulen, protegé van Jos Verstappen, maakte het succes zondag compleet door met zijn Audi R8 LMS als tweede het zwart/wit te passeren. Het podium van de tweede plaats werd gedeeld met zijn italiaanse co-piloot Drudi. Oud-wereldkampioen Formule 1, Emmerson Fittipaldi, reikte de prijzen vervolgens uit.

Larry ten Voorde onbedreigd naar de winst.
Afbeelding
Afbeelding