Staat El Pincho uit Haarlem dit jaar weer in de Terras Top 100?

Algemeen
Het terras van El Pincho eindigde op plaats 63 van de Misset Horeca Terras top 100 2021.
Het terras van El Pincho eindigde op plaats 63 van de Misset Horeca Terras top 100 2021. (Foto: El Pincho)

HAARLEM - Wat is het spannend! Staat er een Haarlems terras in de Misset Horeca Terras Top 100 2022? We moeten nog eventjes wachten voordat het bekend wordt gemaakt. 

Vorig jaar nog stond El Pincho, gevestigd aan de Riviervismarkt, nog als nummer 63 geklasseerd in deze mooie Top 100. Of het horecabedrijf weer in de in de top 100 staat is nog even afwachten. Verder zou het natuurlijk fantastisch zijn als er nog meer of andere horecagelegenheden in deze prestigieuze lijst komen te staan.

Bekendmaking Misset Horeca Terras Top 100 op 4 juli 2022

Over een week, maandag 4 juli 2022, maakt Misset Horeca voor de 14e keer de Terras Top 100 bekend. En om alvast een tipje van de sluier te lichten: alle provincies zijn dit jaar vertegenwoordigd in de lijst, maar Noord- en Zuid-Holland leveren de meeste terrassen. 

De honderd terrassen die in de Terras Top 100 2022 een notering hebben, weten dat ze erin staan. Maar op welke plek; dat wordt maandag 4 juli bekendgemaakt in Purmerend, bij de winnaar van 2021, Brasa Bar & Kitchen. 

Tipje van de sluier

Wat alvast onthuld kan worden: De Terras Top 100 2022 wordt gedomineerd door Noord-Holland, met maar liefst 18 terrassen, evenals vorig jaar. Zuid-Holland, Gelderland en Limburg volgen met respectievelijk 15, 13 en 12 terrassen. Qua gemeenten doen Amsterdam, Alkmaar, Delft, Leeuwarden, Maastricht, Sneek en Zwolle het goed, met ieder drie terrassen in de lijst. 

Kasper van Kooten maakt top drie bekend

Tijdens een feestelijk evenement wordt de lijst onder leiding van presentator Kasper van Kooten, in de juiste volgorde onthuld. Ook worden er categorieprijzen als De Publieksprijs, De Parel en de Provinciewinnaars bekendgemaakt. 

Hoe komt de Terras Top 100 tot stand 

De Terras Top 100 kent een open inschrijving. Terrassen mogen meedoen mits ze minimaal 40 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn (geen entree bv op een pretpark) en er bediening aan tafel plaatsvindt. In een eerste ronde hebben alle deelnemende terrassen twee anonieme, onaangekondigde bezoeken gekregen. Tijdens deze bezoeken letten juryleden op tientallen aspecten van het terras. De uiteindelijke top-6 kreeg tot slot een bezoek van ruim een uur van de hoofdjury. Zij hebben onder andere gesproken over het terras en bedrijf, de bedrijfsvoering, personeel en productkeuze.

Eregalerij

de Hoofdjury bestaat onder meer uit een aantal oud-winnaars zoals De Werf in Veere, ’t Gerecht in Heerenveen, Wollebrand in Honselersdijk, De Boterlap Harderwijk, Van Speijk in Egmond aan Zee en Brasa in Purmerend. Zij doen daarom niet meer mee en staan in de Eregalerij.