Geniet van de buitenlucht, de natuur en muziek tijdens Klaterklanken.
Geniet van de buitenlucht, de natuur en muziek tijdens Klaterklanken. (Foto: Klaterklanken )
VIDEO

Dit moet je weten over Openluchtfestival Klaterklanken

Algemeen

OVERVEEN -  Festival Klaterklanken is niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Zondag 17 juli strijkt het reizende klassieke muziekfestival voor de vijfde keer neer op Buitenplaats Elswout in Overveen.

“De natuur geeft ruimte om te spelen én ruimte om te luisteren”, zegt artistiek leider Idske Bakker. “Er zijn geen podia, er is geen afstand. De concerten zijn kort, kleinschalig, zeer divers en vinden plaats op prachtige plekjes. We hebben een mooi programma voor volwassenen met ook veel voorstellingen voor jonge kinderen.” De concertwandelingen vormen het kloppend hart van Klaterklanken. Tussen de veldbloemen in het gras of onder de takken van een oude eik krijgt het publiek in vijf korte concerten van tien minuten een breed scala aan muziekstijlen voorgeschoteld. Het ADAM Quartet speelt delen uit strijkkwartetten van onder meer Haydn en Puccini en klarinettist Jelmer de Moed en sopraan Elisabeth Hetherington laten zich in hun gechoreografeerde performance inspireren door de kleuren en geluiden van het bos. Jazzzangeres Anna Serierse en contrabassist Cas Jiskoot brengen bewerkingen van jazz-standards waarin de natuur wordt bezongen. De luidruchtige mannen van Slagwerk Den Haag maken dankbaar gebruik van de op de landgoederen aanwezige natuurlijke materialen en de vijf jonge en energieke Spaanse rietblazers van het Dianto Reed Quintet spelen een Spaans georiënteerd programma.

De concertwandelingen gaan groepsgewijs en er loopt een gids mee. Tijdens de familiewandelingen, een ingekorte variant op de concertwandelingen, gaat er een acteur mee als gids. Deze wandelingen zijn bij uitstek geschikt voor kinderen. 

Voor kinderen vanaf vijf jaar spelen het Epos Ensemble en verteller Benjamin Murck De Wraak van Lorre, een knotsgekke voorstelling, naar het bekende boek van Tosca Menten, over een papagaai die een geweldige operazanger blijkt te zijn. Lorre woont bij Jop maar mijnheer Panini, die veel geld met de papagaai denk te kunnen gaan verdienen, haalt de raarste streken uit om Lorre van Jop af te pakken… Ook de kinderen kunnen meezingen in deze voorstelling. Miniatuurtjes Het MAAT Saxophone Quartet (winnaar Dutch Classical Talent Award 2022) geeft, samen met klarinettist en duduk-speler Ghaeth Almaghoot, een spetterend concert vol Portugese melancholie. In het nieuwe randprogramma speelt Greener Grass een speciaal voor Klaterklanken gemaakte voorstelling waarin de drie zangeressen flirten met folk, jazz en indiepop. Zeer verrassend zijn de Miniatuurtjes, speciaal voor Klaterklanken gecreëerd door conservatoriumstudenten. Wat hoor ik daar in het struikgewas? 

Festival Klaterklanken Zondag 17 juli 2022 Buitenplaats Elswout in Overveen Tickets & Info: www.klaterklanken.nl.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Haarlem

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Inschrijving eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 geopend Algemeen 16 aug, 15:26
Afbeelding
Haarlemse overleden bij ongeval met waterscooter 112-nieuws 15 aug, 13:58
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Dutch Valley trekt 30.000 bezoekers Algemeen 15 aug, 12:21
Afbeelding
Dansen in de zon bij Dance Valley Algemeen 15 aug, 11:57
Afbeelding
Hoe belangrijk is een privacyverklaring voor een bedrijf? Algemeen 15 aug, 11:45
Afbeelding
Automobilist aangehouden op verdenking van rijden onder invloed drank en drugs na ongeluk 112-nieuws 15 aug, 00:45
Afbeelding
Lichaam 32-jarige man bij strandje ’t Wed gevonden Algemeen 14 aug, 07:59
Afbeelding
Anne Marie Uhlenbeck vertelt over Japanse bezetting Algemeen 13 aug, 09:57
Afbeelding
‘t Wed afgesloten wegens zoekactie man Algemeen 13 aug, 08:08
Afbeelding
Zomer in Teylers Musem Algemeen 12 aug, 10:33
Afbeelding
Melkbrug weer ‘open’ wegens hitte in Haarlem Algemeen 12 aug, 10:06
Afbeelding
Ouderwetse schillenboer in nieuw jasje gestoken Algemeen 11 aug, 14:17
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlem

Op Rodi Haarlem volg je het laatste nieuws uit Haarlem. Rodi Haarlem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlem in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief