Vandaag 22 jaar geleden: De dag dat heel Haarlem juichte!

Algemeen
Weet jij nog waar jij de kwartfinale tegen Argentinie in 1998 keek?
Weet jij nog waar jij de kwartfinale tegen Argentinie in 1998 keek? (Foto: Han Giskes)

HAARLEM - We moeten even terug in de tijd, naar 1998 om precies te zijn. Vandaag, 22 jaar geleden, schopte voetbalheld Dennis Bergkamp 

On this day in 1998, Dennis Bergkamp did this... pic.twitter.com/21Ley9coj6

— 90s Football (@90sfootball) July 4, 2022

Weet jij nog waar jij op deze fantastische zondagmiddag was? Keek je thuis of in de kroeg? Heel Haarlem stond in ieder geval op zijn kop!

Stylist Bergkamp maakte in zijn loopbaan vele mooie doelpunten. Zijn mooiste in het shirt van Oranje maakte hij op 4 juli 1998, vandaag precies 22 jaar geleden, in de kwartfinale van het WK in Frankrijk tegen Argentinië. De aanvaller werd met een waanzinnige pass gevonden door De Boer, kapte verdediger Roberto Ayala uit en liet doelman Carlos Roa met een schot buitenkant voet kansloos. 2-1 voor Nederland, met nog maar een paar minuten te spelen.

Het doelpunt dat gemaakt werd in Marseille staat te boek als een van de meest iconische doelpunten uit de historie van het Nederlands elftal. Speciaal vanwege de ‘verjaardag’ van Bergkamps kunststukje stellen wij jullie nu de vraag: is dit het mooiste Oranje-doelpunt aller tijden? Of is het toch de volley van Marco van Basten, de snoekduik van Robin van Persie of een andere treffer die deze titel mag dragen?

Bron: VI