Deze Haarlemse horeca staan in de Terras Top 100

Algemeen
Afbeelding
(Foto: El Pincho)

HAARLEM - El Pincho flikt het weer. Ook dit jaar staat de Haarlemse tapasbar in de landelijke Terras Top 100. Deze editie is de Haarlems horecazaak geëindigd als nummer 88 van de 100. Verrassing is de Haarlemse lunchroom Meneer Frans die plek 95 inneemt.

Vorig jaar deed El Pincho ook mee. Toen kwam het restaurant op de 63ste plek terecht. De jury is vol lof over het feit dat bij El Pincho een medewerker klaarstaat op het terras die gasten welkom heet. ’Het is prettig dat we niet hoeven te wachten tot we naar een tafel worden begeleid’. En: ’De drankjes komen vlot, evenals de tapas.’

Over Meneer Frans aan het Klein Heiligland in Haarlem zegt de jury onder meer: ’De medewerkers doen er alles aan om je hier thuis te laten voelen.’ En ’nadat er gasten weggingen, werden de tafels snel afgeruimd en met water en sop gereinigd. Een fijne hotspot in hartje Haarlem.’

Winnaar

De winnaar van de Terras Top 100 2022 is De Veranda in Amsterdam. Pelle’s in Deurningen werd tweede en Centraal in Baarlo behaalde de derde plaats.

Alle terrassen die zich inschrijven voor de Terras Top 100 krijgen bezoek van zowel ’mystery visitors’ als een vakjury. De beste vijftig bedrijven krijgen vervolgens een derde bezoek van een jurylid. Er wordt onder meer gelet op ontvangst, het te woord staan door medewerkers, werkwijze, snelheid, hygiëne en afrekenen. Ligging en uitzicht tellen niet mee.

Feiten & cijfers

Noord-Holland heeft meeste terrassen in top 100-lijst Noord-Holland is dit jaar, net zoals in de twee afgelopen edities, de provincie die de meeste terrassen levert, maar liefst 18. Zuid-Holland levert dit jaar 15 terrassen, gevolgd door Gelderland (13).

De provinciewinnaars op een rij

Provincie: winnaar (positie ranglijst 2022) Noord-Holland: De Veranda, Amsterdam (1) Overijssel: Pelle’s, Deurningen (2) Gelderland: De Dorpskamer, Ermelo (12) Zeeland: SOIF, Vlissingen (4) Limburg: Centraal, Baarlo (3) Flevoland: Restaurant Schokland,Schokland (11) Noord-Brabant: De Linde, Reek (16) Drenthe: De Westerburcht, Westerbork (19) Zuid-Holland: Spek&Bonen, Sliedrecht (8) Friesland: Sophias, Leeuwarden (7) Utrecht: Slangevegt, Breukelen (40) Groningen: Heerlijke Streken, Blauwestad (55)