Max Caminita en Roy Vernout.
Max Caminita en Roy Vernout. (Foto: Ramon Phillipo)

Platform FreeTable uit Haarlem gaat landelijk

Algemeen

HAARLEM - Het door de Haarlemse horecaondernemers Max Caminita en Roy Vernout bedachte platform FreeTable wordt na een geslaagde testfase landelijk uitgerold. Restaurants die te lijden hebben onder (gasten die reserveren, maar niet op komen dagen) bieden lege tafels via FreeTable aan. Wie spontaan uit eten wil, kan daardoor aan tafel in een restaurant naar keuze. Dankzij de app van FreeTable beperken horecaondernemers hun omzetverlies en verbetert de service aan de gast. Nu het platform in horecastad Haarlem een succes is, gaat FreeTable ook in andere steden van start.

Platform FreeTable breidt uit na succes in Haarlemse horeca

Het gebeurde Max Caminita en Roy Vernout de afgelopen jaren regelmatig: op drukke avonden leek hun restaurant in het centrum van Haarlem helemaal vol te zitten. Maar te vaak pakte het anders uit. ‘Ergens tussen acht en half negen zag je dat er toch tafels léég bleven. Op een drukke zaterdagavond konden het er zomaar zes zijn. Terwijl je een paar uur eerder ‘nee’ hebt moeten verkopen aan mensen die graag wilden komen eten. We baalden enorm van de no shows’, zegt Max Caminita.

Vier jaar geleden ontstond bij hem en zijn compagnon Roy Vernout het idee om een overzicht te maken van door no shows vrij gekomen tafels. Zodat mensen die vanwege de drukte in de stad wellicht teleurgesteld naar huis zouden gaan tóch een plek konden vinden. Roy Vernout: ‘We kregen van collega’s overwegend positieve reacties en hadden al snel door dat het echt een goed idee was. Maar het uitwerken en concretiseren viel niet mee. Mede door corona konden we niet optimaal live gaan. We hadden het veel te druk met het overeind houden van onze eigen zaak.‘

Na corona pakten de twee de draad weer op. Dit keer met steun van het Haarlemse technologie- en marketingbedrijf Endeavour. In Haarlem doen nu al 25 restaurants mee en dat aantal zal naar verwachting de komende maanden verdubbelen. Zéker nu FreeTable in de appstore verkrijgbaar is.

Op basis van het succes in hun eigen stad en de ondersteuning door Endeavour durven Max Caminita en Roy Vernout met een gerust hart landelijk te gaan. ‘FreeTable is geen reserveringssysteem maar een echte niche. Primair gericht op dagjesmensen, hotelgasten, museumbezoekers, concertgangers en anderen die spontaan uit eten willen en niet eindeloos meer hoeven te bellen om uit te zoeken of er ergens nog een plekje vrij is. Wie via de app een vrijgekomen tafel in een restaurant claimt, kan binnen 15 minuten aanschuiven. We hebben er alle vertrouwen in dat we er dankzij FreeTable voor kunnen zorgen dat iedereen weer spontaan uit eten kan en dat restaurants vrije tafels alsnog bezet krijgen’, aldus Max Caminita.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Haarlem

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Bang voor Monkeypox? Laat je testen Algemeen 3 aug, 13:19
Afbeelding
Toneelschuur presenteert: Openlucht filmavonden Algemeen 3 aug, 12:50
Afbeelding
Parkeren tijdens de Dutch Grand Prix 2022 in Zandvoort: Dit moet je weten Algemeen 3 aug, 07:46
Afbeelding
Uitslag kort geding: Movies At Elswout mag voorlopig plaatsvinden Algemeen 2 aug, 15:28
Afbeelding
Santpoortse Feestweek in het teken van ‘De Boer op’ Algemeen 2 aug, 14:55
Afbeelding
Social sofa voor sociaal contact in Parkwijk Algemeen 2 aug, 14:15
Afbeelding
Werken met freelancers – 4 Dingen om te weten Algemeen 2 aug, 11:30
Afbeelding
UPDATE Grootste Haarlemse (zomer)festivals van 2022 op een rij OVERZICHT 2 aug, 11:10
Afbeelding
Formule 1 Zandvoort gaat door! Natuurvergunning Circuit Park Zandvoort wordt niet geschorst VIDEO 2 aug, 10:43
Afbeelding
Vandaag uitspraak Raad van State: Gaat de Formule 1 in Zandvoort door? Algemeen 2 aug, 08:25
Afbeelding
Buitenbrand bij bushokje op Rijksstraatweg 112-nieuws 2 aug, 01:46
Afbeelding
Deze Olympisch schaatskampioen ging vreemd in Haarlem VIDEO 1 aug, 22:05
Afbeelding
Schrijf je snel in voor de 15 augustus: Boskalis Beach Cleanup Tour in Zandvoort Algemeen 1 aug, 15:21
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlem

Op Rodi Haarlem volg je het laatste nieuws uit Haarlem. Rodi Haarlem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlem in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief