Dier van de Week: Lieve kleine konijntjes

Algemeen
Deze wil je toch gewoon meenemen?
Deze wil je toch gewoon meenemen? (Foto: Dierenbescherming Kennemerland)

HAARLEM EO - Dierenbescherming Kennemerland ontfermt zich over dieren die geen baasje meer hebben. Maar wanneer een dier er klaar voor is om naar een nieuw huis te gaan, stelt de Dierenbescherming ze graag voor. Dit keer is het dier van de week: heel veel konijntjes.

Deze keer hebben we niet 1 dier van de week maar een heleboel! Alle opvangen in de wijde omgeving worden de laatste tijd overspoeld met konijnen. Een deel daarvan wordt gevonden als ze over straat zwerven maar er worden er ook veel afgestaan. Al deze konijnen zijn nu op zoek naar een plek waar ze de rest van hun leven met een lieve soortgenoot kunnen blijven.

Neem bijvoorbeeld Vodka en Gin; zij liepen samen rond op straat en er heeft zich nooit een eigenaar gemeld. Inmiddels heeft Vodka bij de dierenarts zijn balletjes moeten inleveren en kan hij dus zonder risico met een knappe voedster gaan samenwonen. Dat kan met Gin maar ook met een mooie dame die u al heeft.

Konijnen zijn groepsdieren die eigenlijk niet in hun eentje gehouden zouden moeten worden. Daar worden ze namelijk erg ongelukkig van. Dus als u een eenzaam konijn heeft kom dan bij ons een vriend of vriendin uitzoeken. Daar maakt u uw huisdier heel gelukkig mee. Ook in onze opvang zitten, of maken we, regelmatig koppeltjes. Bel eens om een afspraak te maken voor een kennismaking!

Dierenbescherming
Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5
2041 XA Zandvoort
www.dierenbescherming.nl