Vier de zomer in Teylers

Algemeen
Teylers Museum
Teylers Museum (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Deze zomer richt Teylers Museum de schijnwerpers op zijn vaste collectie en rijke historie tijdens de eerste Zomer in Teylers. Van 9 juli tot en met 4 september bruist het van de activiteiten rondom de drie pijlers van het museum: wetenschap, kunst en de idealen van grondlegger Pieter Teyler. Bekijk meer informatie, download het blokkenschema en bestel tickets voor een zomerse museumervaring in het oudste museum van Nederland.

Elke dag activiteiten

Tijdens de zomer is er op iedere dag van de week iets te doen. Zo zijn er bijna dagelijks rondleidingen naar de normaliter niet voor publiek toegankelijke historische Bibliotheek. Er zijn demonstraties van de replica van de Grote Elektriseermachine en op maandag kun je tot grote hoogte stijgen en (in kleine groepjes) de Sterrenwacht bezoeken, het hoogste punt van het museum bovenop de Ovale Zaal. Leer handen tekenen, doe mee aan De Lorentz Formule en meer. Alle activiteiten zijn gratis, je hebt wel een ticket voor het museum nodig.
Meer informatie over de activiteiten.

Drie routes in Teylers Musem

Naast alle activiteiten kun je ook zelf op ontdekkingstocht langs drie routes door het museum: de wetenschapsroute, de kunstroute en de route ‘Idealen van Pieter Teyler’. In elke zaal vertelt een medewerker – via film of live – meer over het belang van de ruimte, een collectiestuk of de rol van een oud-collega uit het verleden. Natuurlijk is het ook mogelijk om ‘gewoon’ te genieten van de veelzijdige collectie. Soundscapes, zitzakken, lekker eten en drinken en kleurrijke accenten in de zalen dragen bij aan de zomerse (festival)sfeer.

Teylers Museum voor families

Ook voor families met kinderen is er veel te beleven. Maak je eigen vulkaan en laat hem uitbarsten, schrijf met krulletters een officieel document, laat je voorlezen, ga het museum door met het familie-doe-boekje en kijk anders naar alles wat je ziet of doe mee aan de theatrale tour Spoken in Teylers Huis. De meeste activiteiten zijn geschikt voor iedereen vanaf zes jaar. Bekijk meer informatie en het blokkenschema.

Crash Course Natuurkunde

Op zondagochtend zijn er afwisselend verschillende activiteiten: modeltekenen, de theatrale kindertour Spoken in Teylers Huis en we beginnen aanstaande zondag met de Crash Course Natuurkunde. In dit praktijkcollege in het Lorentz Lab zie je de ontwikkeling van de elektromotor voor je ogen gebeuren met behulp van de replica’s van oude instrumenten. Het minicollege start in de Instrumentenzaal. Voor de zondagochtend heb je een apart ticket nodig. Boek je ticket!