Jongeren genieten bij Summer22 in het Reinaldapark

Algemeen
Bubbleball spelen gaat de jongens zeer goed af.
Bubbleball spelen gaat de jongens zeer goed af. (Foto: Summer22 )

HAARLEM - “Jongens, jullie moeten voetballen en niet elkaar eruit duwen,” roept een jongen langs de kant. Op het Cruijff court in Parkwijk wordt bubble voetbal gespeeld. Het was 16 juli de start van Summer22, een zomervakantie vol leuke activiteiten voor drie leeftijdsgroepen. Summer22 duurt nog tot en met 26 augustus.

De organisatie is in handen van Triple ThreaT, een stichting die niet meer weg te denken is uit Schalkwijk. Corona was de aanleiding in 2021 voor de eerste editie van de zomeractiviteiten, vertelt begeleider en rolmodel Shadde (23) bij het Richard Krajicek court, waar fanatiek wordt gebasketbald. 

Gratis activiteiten

Om één uur had Nick Hoogendorp het startsein gegeven voor maar liefst 28 gratis activiteiten waaronder dans, dj les, gaming, voetbal en basketbal. Triple ThreaT wordt daarbij geholpen door Sport Support, Daan Sport, Rebup en Damfresh. “Als je zin hebt in vandaag, laat je horen, lets go,” spoorde Nick de circa tachtig jongeren aan. Hoogendorp: “Vorig jaar gingen we voor kwantiteit, dit jaar meer op inhoud en kwaliteit. We gaan voor kleinere groepen en zetten er meer begeleiding op.”

Bubble voetbal

Bij het basketbal gaat het gestroomlijnd. Je hebt slechts een bal en twee baskets nodig. Op het Cruyff court gaat het minder soepel. “Mag ik erin?” roept Difano (9) tegen een begeleider, ondanks dat hij bij het inspelen geschrokken is omdat hij niet goed vastzat. Een minpuntje, de acht gehuurde bubbles zijn te groot voor de kleintjes. Maar de twee vrienden Nahom (10) en Kaya (10) hebben toch genoten. Nahom: “ik werd wel nerveus toen ik op mijn kop kwam en het bloed naar mijn hoofd ging.”

Gratis knipbeurt

Ook gratis is een knipbeurt bij House of Barbers. Nesio is bezig met zijn tweede klant, de achtjarige Rouwe krijgt een high-fade, ofwel een hoge overloop. In de rij staat de pas vader geworden Batuhan (19). Zijn dochter Asel is twee maanden geleden geboren. “Ik ken Nesio al jaren. Zijn vader deed goocheltrucs op buurtmiddagen. Dan gingen we ook met zijn allen BBQ ‘en.” Hij is stratenmaker en vertelt daar trots over. Aan balsporten heeft hij nooit meegedaan. “Ik heb thuis wel een bank met gewichten.” Dat is te zien. Hij heeft een meer dan gemiddelde schouderpartij.

Meer info: Wie het rooster wil bekijken of zich wil inschrijven kan dat doen via de website: summer22.nl