Werken met freelancers – 4 Dingen om te weten

Algemeen
Door samen te werken met freelancers heb je de mogelijkheid om adequaat personeel voor één of meerdere opdrachten aan te nemen zonder dat je iemand in dienstverband neemt.
Door samen te werken met freelancers heb je de mogelijkheid om adequaat personeel voor één of meerdere opdrachten aan te nemen zonder dat je iemand in dienstverband neemt. (Foto: Pexels)

Is jouw bedrijf op zoek naar flexibiliteit qua arbeidskrachten? Door samen te werken met freelancers heb je de mogelijkheid om adequaat personeel voor één of meerdere opdrachten aan te nemen zonder dat je iemand in dienstverband neemt. Als je nog nooit met een freelancer hebt gewerkt, bevind je je misschien op onbekend terrein. Gelukkig valt er genoeg te leren, want in dit artikel leggen we je uit hoe je het meeste uit werken met freelancers kunt halen!

1. Wees duidelijk over de samenwerking

Samen werken met freelancers werkt het best wanneer zij een duidelijke opdracht en verwachtingen voor ogen hebben, zodat zij zo snel mogelijk in de flow van de taken kunnen komen, zelfs als zij niet veel over de bedrijfsachtergrond weten. Veel opdrachtgevers die ervaring hebben met freelancers, hechten dan ook veel waarde aan het geven van duidelijke projecten met een duidelijk begin en einde, omdat dit het gemakkelijker maakt om het tijdsbestek en de verantwoordelijkheden te beheren.

2. Deel van het team

Hoewel je freelancers waarschijnlijk niet in vaste loondienst zult aannemen, hoeft dat echter niet te betekenen dat freelancers geen deel uitmaken van het team! Zorg er dus voor dat ze zoveel mogelijk betrokken worden op de werkplek. Een inclusieve aanpak kan leiden tot sterkere, aangenamere en uiteindelijk meer productieve relaties. Bovendien zal een goede reputatie met freelancerssamenwerkingen ervoor zorgen dat er meer zelfstandigen geïnteresseerd zullen zijn om met je samen te werken.

3. Leer ze kennen

Of het nu gaat om een werknemer in vast dienstverband of als freelancer, het is belangrijk dat je weet hoe je de samenwerking kunt optimaliseren. Als het mogelijk is, neem de moeite om jouw freelancer op persoonlijk en professioneel vlak te leren kennen. Als zij op afstand werken, probeer ze dan persoonlijk te ontmoeten, of praat met hen aan de telefoon om ze beter te leren kennen. Je wilt natuurlijk weten wie met jou samenwerkt en of er meerdere opdrachten in de toekomst kunnen worden uitbesteed. Op die manier zul je beter achterhalen wie goed bij jouw team en bedrijfsdoelstellingen past.

4. Werk samen met een uitzendbureau voor freelancers

Heb je zelf geen tijd om het wervingsproces te leiden, dan kun je ervoor kiezen om dit werk uit te laten besteden aan een toegewijd uitzendbureau dat speciaal op freelancers is gericht. Zij kunnen ervoor zorgen om de juiste freelancers te verzamelen voor al jouw klussen, zodat jouw bedrijfsvoering zich op andere taken kan richten.

Ben je nieuwsgierig naar een digitaal freelanceplatform dat jouw onderneming kan helpen met het werven van passend personeel voor opdrachten op het gebied van horeca, productie, administratie of logistiek? Bezoek dan de website van Staffyou voor meer informatie. StaffYou is hét uitzendbureau Rotterdam dat werkgevers en werknemers verbindt om er samen iets moois van te maken!

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie