Parkeren tijdens F1 Zandvoort 2023: kom niet met de auto!

Algemeen
Kom niet met de auto naar Zandvoort tijden de Dutch GP 2023.
Kom niet met de auto naar Zandvoort tijden de Dutch GP 2023. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

HAARLEM - De Formule 1 is 25, 26 en 27 augustus 2023 in Zandvoort. Als je denkt met de auto te kunnen komen naar Zandvoort tijdens de Formule 1  dan heb je het mis. De gemeente Zandvoort is alleen met de auto toegankelijk voor inwoners of ondernemers. Dus, heb je tickets? Kom niet met de auto!

Regulier vervoer met de auto naar Zandvoort is niet mogelijk. De vorige editie komen er 110.000 bezoekers per dag, in totaal dus 330.000. Dit in tegenstelling tot 2021 toen door corona maatregelen een maximum aantal van 70.000 mensen per dag de races kon volgen. Ook met die fors grotere bezoekersaantallen worden geen vervoersproblemen verwacht.

Naar F1 met openbaar vervoer of fiets

Met het ov of de fiets naar de Formule 1? Heel slim. Vanaf station Zandvoort ben je zo op het circuit. Ook met de fiets kom je er gemakkelijk.

Fiets parkeren Formule 1 Zandvoort

Voor fietsers, brommers en scooters zijn meerdere stallingen beschikbaar - gratis en met toezicht. Vanaf deze stallingen is het maximaal nog 15 minuten wandelen naar de ingang van Circuit Zandvoort.

Reserveer vooraf (gratis) je plek voor fiets parkeren of brommer of scooter stallen via deze link.

Meer vragen over vervoer naar de Formule 1 in Zandvoort op 25, 26 og 27 augustus? Lees hier alles over vervoer Dutch GP 2023.

Parkeren F1 Zandvoort

Wel met de auto naar de race? Dit is wat de gemeente Zandvoort zegt over de bereikbaarheid van Zandvoort tijdens de F1 oftewel Formule 1 van 2023:

  • Zandvoort blijft altijd bereikbaar als inwoner of ondernemer, ook met de auto.
  • Bezoekers worden aangemoedigd om zoveel mogelijk lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer naar Zandvoort te komen.
  • De grote parkeergarages en parkeerterreinen zijn vlak voor en tijdens de racedagen niet of zeer beperkt beschikbaar.
  • Verblijf je als bezoeker in deze periode in een hotel, huisje of camping in Zandvoort, dan krijg je via het logiesadres meer informatie over parkeermogelijkheden en een doorlaatbewijs. 

Parkeren Haarlem F1

Bezoekers worden ook in 2023 weer aangeraden om vooral met de trein, fiets of ander openbaar vervoer naar Zandvoort te komen. Duurzame vervoersopties zoals de trein, de bus, het deelvervoer of de fiets zijn vaak de snelste en meest comfortabele manieren om naar Zandvoort af te reizen. Vanuit Haarlem en Amsterdam rijden er extra treinen naar Zandvoort. Parkeren in Haarlem is wel mogelijk tijden de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort. Bekijk het artikel hieronder om te zien waar je kunt parkeren in Haarlem.

Geen betaald parkeren voor inwoners en ondernemers in Zandvoort

Betaald parkeren wordt ook tijdelijk uitgezet. Hiermee zal als inwoner of ondernemer de vergunning door heel Zandvoort geldig zijn voor straatparkeren. De bezoekersregeling zal niet gebruikt kunnen worden.

Geen straatparkeren voor bezoekers tijdens de Formule 1

Ook worden de parkeerautomaten en parkeren via de mobiele apps afgesloten zodat bezoekers geen gebruik maken van straatparkeren tijdens de F1. De grotere parkeerplaatsen, waaronder P de Zuid, Boulevard Barnaart en de LDC garage, worden afgesloten en ter beschikking gesteld aan de organisatie. Ook is er een mogelijkheid om op te stappen in de buurt op een touringcar en met een gegarandeerde zitplek af te reizen naar het circuit. 

De parkeerbesluiten waar deze maatregelen in opgenomen zijn, zijn ook bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl.

Fiets parkeren F1 Zandvoort

Voor fietsers, brommers en scooters zijn meerdere (brom)fietsenstallingen ingericht. Alle fietsenstallingen zijn gratis en er is de gehele dag toezicht. Vanaf deze stallingen is het maximaal nog 15 minuten wandelen naar de ingang van Circuit Zandvoort.

Om gebruik te maken van deze (brom)fietsenstallingen vragen we je om jouw plek vooraf te reserveren. Dat kan hier. De reservering is gratis en wordt alleen gebruikt ter controle bij de ingang en om beschikbaarheid te garanderen.

Parkeren Formule 1 Beverwijk

Tijdens de Formule 1 Grand Prix Zandvoort kunnen de bezoekers hun auto zetten op de parkeerplaatsen bij de Bazaar. Vanaf daar staan er bussen klaar om de supporters te vervoeren.

Kom je liever met de fiets of het openbaar vervoer naar Zandvoort eind augustus? Dat doe je goed. Vanaf NS-station Zandvoort loop je in een paar minuten naar het circuit. Let op! De fiets pakken vanaf het station is niet toegestaan tijdens het evenement.

Fiets parkeren Formule 1 Zandvoort

Voor fietsers, brommers en scooters zijn meerdere stallingen beschikbaar - gratis en met toezicht. Vanaf deze stallingen is het maximaal nog 15 minuten wandelen naar de ingang van Circuit Zandvoort.

Reserveer vooraf (gratis) je plek voor fiets parkeren of brommer of scooter stallen via deze link.

Meer vragen over vervoer naar d Formule 1 in Zandvoort op 25, 26 og 27 augustus? Lees hier alles over vervoer Dutch GP 2023.

Bussen op Station Haarlem.
Stationsplein, Gemeente Haarlem