Samen tijdens Sociaal & Culinair Haarlem

Algemeen
Sociaal proeven tijdens Sociaal & Culinair Haarlem
Sociaal proeven tijdens Sociaal & Culinair Haarlem (Foto: DOCK Haarlem)

HAARLEM - Dit jaar wordt er als aanvulling op Haarlem Culinair ook Sociaal & Culinair Haarlem georganiseerd op zondag 7 augustus van 13.00 tot 16.00 uur op de Nieuwe Groenmarkt. Gedurende het hele jaar worden er in Haarlem door verschillende organisaties voedzame en betaalbare maaltijden aangeboden die met en door vrijwilligers bereid zijn. Niet alleen om Haarlemmers van gezond eten te voorzien, maar ook om gezellig samen te komen. 

Tijdens Sociaal & Culinair Haarlem worden deze organisaties en vrijwilligers zichtbaar gemaakt zodat iedereen kan genieten van hun kookkunsten en inwoners ook meteen weten waar ze doordeweeks terecht kunnen voor heerlijk eten. Dit evenement is een samenwerking van Haarlem Culinair, DOCK Haarlem, Haarlem Effect, SSHO, Stem in de Stad, De Baan, Aloha en Piphits. De entree is gratis en stempelkaarten zijn verkrijgbaar voor €3,00 of €5,00.

Voor iedereen

Het is nodig om te eten, maar het is ook meteen een mooie gelegenheid om samen te zijn. Soms maken we het extra bijzonder wanneer we volledig uitpakken tijdens de feestdagen, verjaardagen of andere feesten. In vrijwel alle culturen en tradities gebeurt dit wereldwijd. Maar: het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sociaal begeleider van DOCK Haarlem Floortje van der Werff die betrokken is bij Sociaal & Culinair Haarlem vertelt: “In Haarlem koken verschillende organisaties voor alle inwoners, maar vooral voor mensen die niet makkelijk kunnen terugvallen op familie of vrienden en niet altijd genoeg geld hebben voor de dagelijkse maaltijd. Samen eten is voor iedereen een mooie sociale gelegenheid, daarom vinden we het belangrijk om door middel van Sociaal & Culinair Haarlem bijeen te komen en goed onder de aandacht te brengen dat we er voor alle Haarlemmers zijn. Kom dus ook proeven op 7 augustus en maak kennis met de sociaal culinaire kant van Haarlem!”

Sociaal & Culinair Haarlem
Datum: zondag 7 augustus
Tijd: 13.00 - 16.00 uur
Locatie: Nieuwe Groenmarkt
Entree: gratis, stempelkaarten €3,00 of €5,00

Afbeelding
Afbeelding