Toneelschuur presenteert: Openlucht filmavonden

Algemeen
Kom naar Caprera en geniet van in de openlucht van diverse films.
Kom naar Caprera en geniet van in de openlucht van diverse films. (Foto: Toneelschuur)

OVERVEEN - Kom in augustus zes avonden kijken naar iconische klassiekers, of juist nieuwe films, ónder de filmzalen! Altijd voorzien van een zomers rand­pro­gramma en fijne zomerse setting.

Voor de zomerse open­luchtprogramma heeft de Schuur een aantal bevriende orga­ni­sa­ties gevraagd om bijzondere en toffe films te selecteren. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de arthouse hit Everything Everywhere All At Once en het iconische The Rocky Horror Picture Show. Verwacht actie, spektakel, disco, doldwaze cultmusical en legen­da­ri­sche Franse cinema.

De openingsavond van de Loading Dock Cinema wordt gepresenteerd door Triple ThreaT. Voor het eerst vertonen ze hun eigen documentaire in het openbaar. De makers van de documentaire leiden de film in en na afloop is er ruimte voor een nagesprek.

- Hen die hun waren. Woensdag 10 augustus aanvang 21.00 uur. 

- La Haine. Donderdag 11 augustus aanvang 21.00 uur.

De legendarische Franse klassieker over opgroeien in een Parijse banlieu, gepresenteerd door Triple ThreaT. Voorafgaand aan de film zal DJ Chubbs de beste 90’s hiphop platen draaien om alvast in de sfeer te komen voor La Haine.

- A-HA: The Movie. Vrijdag 12 augustus aanvang 21.00 uur.

Eén van de leukste muziekdocus van het jaar! Over goede muziek, grote ambities, gebroken vriendschappen en – heel misschien - zelfs vergiffenis. Gepresenteerd door IN-EDIT en Patronaat. De film wordt ingeleid door DJ Whiplash met de fijnste 80s hits!

-  Everything Everywhere All At Once.  Woensdag 24 augustus aanvang 21.000 uur.

Arthouse hit over een oneindig aantal universums. Gepresenteerd door Nieuwe Vide en onderdeel van de Cineville zomertour. Na de film is er een panelgesprek over intersectionele identiteit.

- The Rocky Horror Picture Show. Donderdag 25 augustus aanvang 21.00 uur.

De iconische musical klassieker is te zien in de zomerse buiten setting tijdens Loading Dock Cinema. Voorafgaand aan de film is er een performance Drag King House of Løstbois, die tevens spreken over queer joy.

- Italo Disco: The Sparkling Sound of The 80s. Vrijdag 26 augustus aanvang 21.00 uur.

Deze bijzondere en favoriete muziekdocumentaire van het afgelopen IFFR is eindelijk nog een keer te zien! DJ Trish Trash draait deze avond inleidende platen.