UITTIP: 13 augustus Kunstmarkt Spaardam. ‘ Het voelt als vakantie’

Algemeen
Ervaar het vakantiegevoel tijdens de Kunstmarkt in Spaarndam.
Ervaar het vakantiegevoel tijdens de Kunstmarkt in Spaarndam. (Foto: Christa Warmerdam)

SPAARNDAM - Elk zaterdag is er van half juli t/m half augustus in Spaarndam aan de Westkolk een kunstmarkt. De markt is dus nog één keer te bezoeken. Zaterdag 13 augustus is het de laatste kans om op deze unieke en zomerse kunstmarkt een mooi kunstwerk te bemachtigen. 

Het is een echte aanrader. In het historische dorp aan het water is het in deze zonnige periode namelijk goed toeven. Slenterend over de markt en langs de haven voelt het als een soort mini vakantie in eigen land. Op deze markt zie je geen handelaren of bijzaken, hier draait alles puur om de kunst en de kunstenaars. Naast de kunst is er ook een hapje en/of drankje te vinden. Café Spaarndam en restaurant De Kolk serveren aan het water op het terras.

Kunst en Cultuur

Het is ook de moeite waard om naast de Oude Kerk (waar ook regelmatig concerten worden gegeven) in de tuin te genieten van koffie, soep of lekkers. Daar is ook de kleine rommel/brocantemarkt te vinden. Tip: Neem contact geld mee, want er kan niet overal gepind worden. Spaardam Kunstmarkt: zaterdag 13 augustus van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Op de fiets: makkelijk en een super mooie rit

Wie naar de Spaarndamse kunstmarkten komt kan eigenlijk het beste op de fiets komen. Want of je nu vanuit Haarlem komt, of vanuit de richting van Halfweg of Velzen. Spaarndam ligt in een prachtige omgeving met vele fraaie fietsroutes. En er zijn naast de markt nog vele leuke en mooie dingen te bekijken in en rondom Spaarndam. De fiets is daarvoor ideaal.

Met de bus: lijn 14 van Connexxion

Buslijn 14 naar Spaarndam rijdt om het uur vanaf station Haarlem NS. En ook weer terug.