Ouderwetse schillenboer in nieuw jasje gestoken

Algemeen
Dee schillenboer komt op de fiets in het centrum van Haarlem.
Dee schillenboer komt op de fiets in het centrum van Haarlem. (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - Voor restaurants is het scheiden van keukenafval, zoals etensresten en ander gft vaak best een uitdaging. De Schillenfiets maakt het scheiden van afval een stuk makkelijker. Deze bakfiets haalt namelijk 6 dagen per week keukenafval op bij Haarlemse horeca.

Ouderwetse schillenboer in nieuw jasje gestoken

Van dinsdag tot en met zondag tussen 16.00 en 19.00 uur fietst de schillenfiets langs restaurants in het centrum om gft-afval op te halen. Zo belanden etensresten en schillen niet bij het restafval, maar kunnen ze verwerkt worden tot compost of biogas.

Pilot

De Schillenfiets is een pilot van de gemeente Haarlem, Spaarnelanden en de Groene Lobby. Samen met de Haarlemse horeca onderzoeken we of afval scheiden in kleine horecagelegenheden in de binnenstad toch gerealiseerd kan worden. De pilot loopt tot januari 2023. 

Hoe werkt het?

De Schillenfiets komt 6 dagen per week keukenafval ophalen, van dinsdag tot en met zondag langs tussen 16 en 19 uur. Zolang de pilot duurt is deelname kosteloos.*Restaurants die meedoen zijn te herkennen aan een sticker bij de ingang.

Voorwaarden horeca voor deelname

Je bent gevestigd in het centrum van Haarlem

Je hebt een kleine horecazaak

Je hebt beperkte ruimte om afval te scheiden