Zomer in Teylers Musem

Algemeen
Er is veel te doen tijdens de zomer bij Teylers Museum.
Er is veel te doen tijdens de zomer bij Teylers Museum. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Buiten is het warm, binnen is het lekker! Nog tot en met 4 september ben je van harte welkom in het oudste museum van Nederland voor een zomerse museumervaring. Luister en kijk naar de verhalen van medewerkers over wetenschap, kunst en de idealen van grondlegger Pieter Teyler en doe mee aan een van de vele activiteiten. 

Elke dag activiteiten

Rondleidingen naar de normaal niet toegankelijke historische Bibliotheek, demonstraties van de replica van de Grote Elektriseermachine, handen leren tekenen of optredens op de binnenplaats van Pieter Teylers Huis: er is elke dag iets te beleven! Alle activiteiten zijn gratis, je hebt wel een ticket voor het museum nodig. In het museum kun je vervolgens, zolang de voorraad strekt, een voucher voor de activiteit ophalen.
Meer informatie.

Voor families

Ook voor families met kinderen is er veel te doen. Ga door het museum met het familie-doe-boekje en kijk anders naar alles wat je ziet, maak je eigen vulkaan en laat hem uitbarsten, schrijf met krulletters een officieel document of laat je voorlezen in Pieter Teylers Huis. De meeste activiteiten zijn geschikt voor iedereen vanaf zes jaar.

Start kaartverkoop Hockney’s Eye

Op donderdag 25 augustus start de kaartverkoop voor de tentoonstelling Hockney’s Eye, te zien van 23 september tot en met 29 januari. In de tentoonstelling worden Hockneys tekeningen, schilderijen en fotografische en digitale werken niet alleen in de Tentoonstellingszaal getoond, maar ook geïntegreerd in de historische zalen. Maak kennis met Hockneys eigenzinnige theorieën over perspectief en het gebruik van optische hulpmiddelen. Ontdek hoe hij hiermee experimenteert en kijk door zijn ogen naar het werk van oude meesters. Word Vriend en bestel eerder!

Kijk voor meer informatie op de site: www.teylersmuseum.nl.