VIDEO

Buurtcamping Molenplas Haarlem weer een vrolijke en creatieve happening

Algemeen
Het is goed toeven bij de Buurtcamping Molenplas.
Het is goed toeven bij de Buurtcamping Molenplas. (Foto: Willem Brand)

HAARLEM - De Buurtcamping aan de Molenplas viel vorig jaar door de naweeën van corona wat in het water. Deze editie zat alles mee inclusief het weer. Vrijdag opende burgemeester Jos Wienen de gratis camping waar dit jaar 100 honderd mensen aan hebben deelgenomen: een record. Het campingleven is een feest voor jong en oud dankzij een groep van 30 vrijwilligers waaronder ook leden van de wijkraad Molenwijk.

Vrijdag was er een bingo met mooie prijzen waaronder kaartjes voor de schouwburg, beschikbaar waren gesteld door de nieuwe cultuurcoach van Schalkwijk. Als welkomstgeschenk waren er ook weer de goed gevulde tassen van Jumbo én koffie- en frisdrankbonnen van Het Open Huis.


Muziekworkshop

Er was voor elke leeftijdsgroep elk dagdeel wat wils. Zaterdagmiddag roetsjen kinderen met een gordel om op een paar meter hoogte tussen twee bomen. Tokkelen heet dat. Een andere groep vaart een rondje over de Molenplas. Osama Adam, werkzaam als chemisch laborant, kijkt hoe dochter Renad (8) de leadzang doet bij de muziekworkshop van Jillian Hehanussa. Het is een kennismaking met instrumenten als keyboard, drums, gitaar en conga’s. De kinderen mochten vooraf kiezen welk lied ze wilden uitvoeren: Dance Monkey of Dat heb jij gedaan.

Leuker dan een gewone camping

Renad vertelt vlak voor de doorloop niet meer zenuwachtig te zijn. Vanavond na de muziekbingo gaan de kinderen voor de ouders het lied ten gehore brengen. Als de kinderen na afloop bijkomen met een glas limonade vertelt Osama Adam, die zijn wortels in Soedan had, dat zijn gezin in Meerwijk woont en via de Buurtapp hoorde van de buurtcamping. De Adams met dochter Rafa (6) en zoon Aihem (2) hadden in de vakantie een week op een camping in Friesland doorgebracht. Vader Osama: “Dit is nóg leuker voor de kinderen.”


Muzikaal avondje

Na het avondoptreden van de kinderen is er disco, vertelt Claudia wiens zonen Bradley en Travis op basgitaar en keyboard oefenen. Claudia, die dankzij de liefde vijftien jaar terug vanuit Malta in Haarlem kwam wonen, zegt ook van drummen en zingen te houden. “Krijgen wij ook de beurt?” roept ze enthousiast. Ze voelt zich een vip omdat dit haar tweede gesprekje met de pers is. “Vorig jaar zag ik de tenten, maar was ik te laat met aanmelden. Nu is het gelukt.”

Slingers

Arouna (3) strikt samen met vrijwilliger Elinor – zelf moeder van drie kinderen – reepjes stof aan een touw. Als haar wordt gevraagd wat ze aan het maken is, zegt ze tot grote hilariteit ‘valstrikken’. Het wordt een slinger, zegt Elinor, we gaan de camping versieren. Arouna’s moeder Elem hoorde van een vriendin hoorde van het evenement. Ze zijn geen campinggast, maar zijn voor de gezelligheid op bezoek. Iedereen is welkom op de buurtcamping!

Tekst en foto’s: Willem Brand

Renad kan zingen als de beste.