VIDEO

Schalkwijk aan Zee kleinschaliger maar niet minder gezellig

Algemeen
Het kind staat centraal bij Schalkwijk aan Zee.
Het kind staat centraal bij Schalkwijk aan Zee. (Foto: Willem Brand)

HAARLEM - De ster van het zomerse Schalkwijk aan Zee was het hondje van mimespeelster Floor van der Poort. Floor uitgedost met gekleurde ballen was een van de leukste attracties van het in vergelijking met vorige edities afgeslankte festival. Geen biertap was een goede zet van de organisatie, het kind stond immers centraal.

Veel leuk klein vermaak zoals een treintje dat over het terrein reed, een draaimolen, een knutseltafel en de tent van de Wereldmuziekschool. Het meest in trek waren de schminktafel, de suikerspincentrifuge en het podium met dansoptredens van o.a. The Dear Rebels. Daar kwamen ook de grotere mensen aan hun trekken dankzij muziekoptredens van o.a. The Harlem Blues en Jazz Collective met instrumentale swing (NB. Ze zoeken zangers!). Geen vroem-vroem als achtergrondruis (zoals 10 km verderop), maar gratis en lekker dicht bij huis.

De vrienden Ibrahim en Lucas waren in hun sas met de strandballen van Overspaern makelaardij. Ze stonden net als Ryan en Milan met pappa Tawab geduldig in de rij voor een suikerspin. Anette Sprotte, sinds april de nieuwe dominee van de Ontmoetingskerk, deelde met Ineke Lambers folders uit voor Muziek in de Kerk. De eerste is op 8 september om 20.00 uur op de Frankrijklaan. Net als SaZ gratis toegankelijk.

Door: Willem Brand


Leuke optredens voor en door kinderen.