Heel Haarlem wipt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Tineke Dijkstra)

HAARLEM - Zaterdag 10 september vindt voor de tweede keer dit jaar een stadsbrede tegelwipactie plaats. Haarlem doet namelijk mee met de landelijke wedstrijd het NK Tegelwippen met als doel: meer ruimte voor groen in de stad.

Op zaterdag 10 september vindt tussen 10.00 en 14.00 uur voor de tweede keer dit jaar een stadsbrede tegelwipactie plaats. Haarlem doet namelijk mee met het NK Tegelwippen. Dit is een landelijke wedstrijd tussen verschillende gemeenten met als doel: meer ruimte voor groen in de stad. Er zijn op 15 plaatsen in de stad tegels en zand omruilen voor planten. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de provincie Noord-Holland.

Geen eigen tuin?

Alle tegels die op deze dag worden ingeleverd tellen mee in het eindklassement voor gemeente Haarlem. Geen eigen tuin? Dan kunt u tegels wippen voor een geveltuintje. Meer informatie vindt u op www.haarlem.nl/groen onder ‘Zelf aan de slag voor een groenere omgeving’.

Inleverpunten Haarlem

Er zijn inleverpunten door de hele stad. Hieronder een overzicht van de inleverlocaties van de gemeente Haarlem.


Wat zijn de spelregels

In ruil voor uw tegels krijgt u maximaal 3 planten per huishouden. Levert u meer dan 150 stoeptegels in? Breng die dan naar het Milieuplein. Het Milieuplein zit aan de Ir. Lelyweg 51 en is op maandag tot en met zaterdag geopend tussen 8.00 en 15.30 uur. Heeft u meer dan 10 kruiwagens met zand? Breng het dan naar een particulier vuilverwerkingsbedrijf.

Activiteiten rond tegelwipactie

Voorafgaand aan en tijdens de tegelwipactie op 10 september, zijn er activiteiten in de stad rond het thema vergroening. 

* Maandag 5 september: lezing in de Bibliotheek Planetenlaan over het vergroenen van de tuin door tuinontzorger Anniek Herder. Bibliotheek Haarlem-Noord, Planetenlaan 170, 2024 EX Haarlem, start 19.30 uur. 

* Zaterdag 10 september: plantjesmarkt bij de Indische Buurttuin, Ambonstraat 16, 2022 DM Haarlem, tussen 10.00 en 14.00 uur.