Aftellen naar Dutch Sustainable Fashion Week Haarlem (6 tot en met 12 oktober)

Algemeen
Wij kunnen als consument wel degelijk een verschil maken.
Wij kunnen als consument wel degelijk een verschil maken. (Foto: Bibi Veth)

HAARLEM - Mode, fashion, kleding! Wij raken er niet uitgepraat over. Maar, soms is het goed om ook na te denken over wat we nu precies kopen en wat er allemaal bij het maken van kleding komt kijken. Wist je bijvoorbeeld dat de kledingindustrie op de olie-industrie na de meest vervuilende ter wereld is? Dan kijk je toch even anders naar je kledingkast. Maar het kan ook anders. Tijdens de Dutch Sustainable Fashion week halen Haarlemse ondernemers alles uit de kast om jou te helpen bij het maken van duurzame kledingkeuzes.

In Haarlem gooien we ieder jaar 1 miljoen kilo kleding weg

Van 6 tot en met 12 oktober staat Haarlem in het teken van duurzame kledingkeuzes. Ondernemers vertellen over hoe jij kunt letten op duurzame kleding, wat het verschil is tussen duurzaam en niet duurzaam en hoe jij de beste keuze kunt maken voor het milieu, jouw garderobe en jouw portemonnee!

De komende weken gaan we uitgebreid in op de Sustainable Fashion Week jou te bieden heeft. Zo praten we met duurzame ondernemers die hun verhaal vertellen over waarom zij duurzame kleding verkopen. We vertellen je over de speciale ‘looproute’ die je in Haarlem brengt naar alle fantastische duurzame kledingwinkels en we geven je tip & tricks over hoe jij bewuste kledingkeuzes kunt maken.

Houd onze website en de krant Haarlems Nieuwsblad in de gaten voor dagelijkse nieuwtjes. In de krant van 6 oktober komt ook een speciale bijlage uit. Stay tuned!