Nieuwe sociale huurwoningen in Haarlem: Nieuwbouwproject De Schrijvers is gestart

Algemeen
De start van nieuwe woningbouw De Schrijvers is nu officieel.
De start van nieuwe woningbouw De Schrijvers is nu officieel. (Foto: Pré Wonen )

HAARLEM - HSB Bouw en woningcorporatie Pré Wonen hebben woensdag 21 september beide een handtekening gezet onder de officiële start van het nieuwbouwproject ‘De Schrijvers’ in Haarlem. 

224 verouderde woningen maken plaats voor nieuwbouw Vier blokken sociale portieketagewoningen aan de Aart van der Leeuwstraat en P.C. Boutensstraat zijn inmiddels gesloopt. Hier komen nieuwe sociale huurappartementen. Deze woningen zijn voor huurders die in de gesloopte portiekwoningen hebben gewoond en voor nieuwe huurders. Na de oplevering van de eerste fase wordt gestart met de sloop van de volgende vier woonblokken. 

Eerste fase

Voor de nieuwbouw van de eerste fase heeft Pré Wonen een contract afgesloten met HSB Bouw uit Volendam. In deze fase worden 135 nieuwe appartementen gebouwd. Deze komen ten zuiden van het Simon Vestdijkpark in het Haarlemse Delftwijk-Noord. De aanloop naar de start van de bouw neemt meer tijd in beslag dan verwacht. De reden hiervoor is o.a. dat bouwmaterialen duurder en moeilijker verkrijgbaar zijn door de oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie. 

Planning

Voordat de bouw start, wordt het nodige voorwerk verricht door HSB Bouw. Naar verwachting starten zij begin december met het bouw klaar maken van de omgeving, door o.a. het plaatsen van de bouwketen. Als de verdere voorbereiding goed verloopt wordt uiterlijk 1 maart 2023 gestart met de bouw. De oplevering van de eerste fase staat gepland voor eind 2024.