Nationale Voorleeslunch voor ouderen in de Bibliotheek

Algemeen
Schuif gezellig aan.
Schuif gezellig aan. (Foto: aangeleverd )

HAARLEM - Op vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Ter gelegenheid hiervan kunnen ouderen in het hele land aanschuiven bij de Nationale Voorleeslunch. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseert die dag Voorleeslunches op verschillende locaties. 

Geniet van een gezamenlijke lunch en luister naar een mooi verhaal. Vanwege het tienjarige jubileum zijn er dit jaar drie verhalen. Luister naar de verhalen van Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abdolah bij de Bibliotheek in jouw gemeente.

In samenwerking met Plein1 en Pluspunt Zandvoort zijn er Voorleeslunches in vijf gemeentes. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Deelname is gratis. De locaties en tijden van de lunches zijn:

Voorleeslunch in de Bibliotheek Haarlem Noord | 13:00 - 14:30 uur

Voorleeslunch in de Bibliotheek Heemstede | 11:30 - 13:00 uur

Voorleeslunch in de Bibliotheek Zandvoort | 11:30 - 13:00 uur

Voorleeslunch in de Bibliotheek Hillegom | 11:30 - 13:00 uur

Voorleeslunch in de Bibliotheek Bloemendaal | 11:00 - 12:30 uur

De Nationale Voorleeslunch laat zien dat het voorlezen van verhalen kan helpen bij het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen zitten. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet makkelijk meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Leescoalitie

De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie. Dit is een samenwerkingsverband tussen de KB nationale bibliotheek, Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum, Nederlands Letterenfonds, Stichting CPNB, Stichting Lezen, Stichting Lezen en Schrijven, Taalunie en de Vereniging van Openbare Bibliotheken.