Controle Waarderpolder: Hennepkwekerij, ingerichte bar en illegaal opslag voor vuurwerk aangetroffen

Algemeen
Een grote hoeveelheid aan extreem zwaar vuurwerk is illegaal aangetroffen in een pand in de Waarderpolder Haarlem.
Een grote hoeveelheid aan extreem zwaar vuurwerk is illegaal aangetroffen in een pand in de Waarderpolder Haarlem. (Foto: Archieffoto RM)

HAARLEM - Tijdens een controle aan 22 bedrijfspanden in de Waarderpolder zijn meerdere illegale activiteiten en ingerichte ruimtes aangetroffen. Er werd in één pand een hennepkwekerij aangetroffen met in het aangrenzende pand illegale opslag van vuurwerk. Het vuurwerk kan worden aangemerkt als extreem zwaar en is door een gecertificeerd bedrijf verwijderd. In één pand werd een volledig ingerichte bar aangetroffen, waarmee de alcoholwet is overtreden. 

De controle valt onder de noemer integrale controles en is in samenwerking verschillende overheidsinstanties uitgevoerd. De gemeente Haarlem werkt samen met politie en omgevingsdienst IJmond. 

Controles in Waarderpolder Haarlem

De controles passen in een brede aanpak van de gemeente en veiligheidspartners om illegale activiteiten op bedrijventerreinen tegen te gaan en ondernemersbewust te maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijning worden legale bedrijven en diensten gebruikt voor illegale activiteiten. De komende tijd zullen er vaker integrale controles in Haarlem plaatsvinden. Meerdere ondernemers hebben aangegeven blij te zijn met de controles.