Haarlem krijgt extra opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

Algemeen
Dit wordt de extra opvanglocatie.
Dit wordt de extra opvanglocatie. (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - De gemeente Haarlem huurt een extra opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Het kantoorpand aan Meesterlottelaan 301wordt voor de duur van 2 jaar gehuurd om ongeveer 125 vluchtelingen op te vangen.


De verbouwing van het pand is inmiddels gestart en naar verwachting kunnen de eerste vluchtelingen begin 2023 hier terecht.

“Op dit moment worden er bijna 800 Oekraïense vluchtelingen opgevangen in Haarlem. Hoewel er inmiddels een aantal Oekraïners is teruggekeerd, melden zich nog dagelijks vluchtelingen voor opvang. De gemeentelijke opvanglocaties zitten nagenoeg vol. Het is nodig om de opvangcapaciteit uit te breiden”, zegt burgemeester Jos Wienen.

Het kantoorpand is in de huidige staat niet geschikt om mensen op te vangen. Er moeten onder andere kamers, sanitair en keukens worden ingebouwd. In het pand komt een bemande receptie en de bewoners worden begeleid. In de avond en de nacht is er beveiliging aanwezig.

Wanneer de situatie in Oekraïne verandert en de opvang voor deze groep niet meer nodig is, zet de gemeente het pand mogelijk in voor andere doelgroepen.