TIESJURT: Duurzame kleding, kunst en design

Algemeen
De prachtige conceptstore Tiesjurt gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht.
De prachtige conceptstore Tiesjurt gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht. (Foto: Machteld van Ochten)

HAARLEM - Toen Sam Andalib zei dat ze een conceptstore voor duurzame kleding, kunst en design kon starten in een prachtig pand aan de Gedempte Oude Gracht werd zij voor gek verklaard. Toch is het HAAR gelukt en is ze sinds negen maanden eigenaar van TIESJURT.

Dutch Sustainable Fashion Week

De naam, fonetisch geschreven en bedacht door haar nichtje, was een van de leuke dingen waar het ondernemerschap om draait. Creativiteit, eerlijkheid en duurzaamheid. “Het idee ontstond na een vakantie in Italië waar onze kleding was gestolen. Wij konden nergens mooie duurzame T-shirts vinden, en dat vonden wij jammer. Zo zijn we gaan kijken of we iets in Nederland konden opzetten. De zoektocht naar een geschikt pand begon, en na lang zoeken in onder meer Amsterdam, zijn we terechtgekomen in een prachtig pand aan de Gedempte Oude gracht. “De T-shirt basics zijn al supermooi. Maar de prints zijn echt fantastisch. De illustraties worden gemaakt door artists over de hele wereld, Londen, Zwitserland, Canada noem maar op. Ik ben eerst zelf mensen gaan benaderen via instagram. Maar tegenwoordig worden wij wekelijks benaderd door nieuwe ontwerpers. Ook is er een artwall waar artists drie maanden exposeren. Tevens verkopen we shirts met een bedrukking van de artiest als limited edition. Hoe leuk is dat?”

Work together, grow together

“Elk item dat we verkopen is gemaakt met respect voor mens en planeet. Onze missie is om artikelen van hoge kwaliteit te creëren en aan te bieden op de meest verantwoorde en ethische manier. Daarom integreren we duurzaamheid in alles wat we doen, waarbij we weloverwogen beslissingen nemen over met wie we werken, hoe we werken en welke materialen we gebruiken. Het opbouwen van langdurige relaties met onze partners en leveranciers, naast het hebben van een innovatieve bedrijfscultuur, duwt het ons voortdurend vooruit om echt het verschil te maken.”