Bij Zang en Vriendschap word je vrienden voor het leven

Algemeen
René en Wichard zijn vrienden voor het leven.
René en Wichard zijn vrienden voor het leven. (Foto: Zang en Vriendschap)

HAARLEM - Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap heeft niet voor niets ‘vriendschap’ in de naam staan. Sinds Wichard Bos (75) en René Vestering (62) zijn gaan zingen, is hun vriendschap alleen maar intenser geworden. 

Beide mannen hebben elkaar ontmoet toen zij regelmatig contact hadden bij het bedrijf waar René toen werkte. Het leuke is dat hun vrouwen het ook goed met elkaar kunnen vinden.

Hond oppasser

“Ik zong toen al bij Zang en Vriendschap en heb René overgehaald, om eens te komen luisteren. Hij vond de klank zo mooi, dat hij lid is geworden”, zegt Wichard. De bas en de eerste tenor kennen elkaar al meer dan tien jaar. Als Wichard op vakantie gaat, dan passen wij op de hond. “Dat is zo gewoon geworden. Hij hoeft het niet eens meer te vragen”, vertelt René. 

Echte vrienden

Samen zingen de mannen de Misa Criolla op 13 november. “Heel leuk om samen te zingen”, zegt Wichard. “Samen zingen is in loop der jaren zo gewoon geworden.” “Maar als ik er even over nadenk, blijft het bijzonder, hoor”, vult René aan. “We zingen in november wel een heel bijzonder stuk samen. We zijn echt vrienden voor het leven geworden door Zang en Vriendschap.”

Meer weten?  ga dan naar de website:

www.zangenvriendschap.nl