Lichtjesactie Stem in de Stad Haarlem weer van start

Algemeen
De kerstlichtjes zijn vanaf 1 november verkrijgbaar.
De kerstlichtjes zijn vanaf 1 november verkrijgbaar. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - De traditionele kerstactie van Stem in de Stad gaat vanaf begin november van start. De kerstlichtjes van Stem in de Stad met het design van de skyline van Haarlem zijn vanaf vandaag, dinsdag 1 november direct leverbaar.

Met de aanschaf van het kerstlichtje steunen de kopers het werk van Stem in de Stad. Deze Haarlemse stichting is al meer dan 25 jaar een gastvrije ontmoetingsplek voor kwetsbare Haarlemmers. Het kerstlichtje is ontworpen door illustrator Eric J. Coolen en bevat ook een toepasselijk gedicht van Bies van Ede.

Speciaal voor bedrijven die het kerstlichtje willen meenemen in hun kerstcadeaus heeft Stem in de Stad voordelige pakketten ontwikkeld met 20 lichtjes. Een Stem in de Stad kerstpakket is € 175, -in plaats van € 200,- (los zijn de kerstlichtjes 10 euro per stuk).

De opbrengst van de kerstlichtjes gaat naar de projecten van Stem in de Stad, in het bijzonder naar de eetvoorziening waar drie keer per week kwetsbare Haarlemmers een goede maaltijd kunnen eten. Stem in de Stad is juist in de donkere wintermaanden een huis waar Haarlemmers samen het licht van kerst kunnen delen.

Kerspakketten nu al verkrijgbaar

De voordeelpakketten zijn nu al verkrijgbaar. Voor meer info en bestellen stuur een mail naar info@stemindestad.nl Losse kerstlichtjes zijn vanaf 7 november verkrijgbaar bij onder andere Kunst Centrum Haarlem en de winkel van de Grote of St Bavokerk en via de webwinkel van Stem in de Stad. Naast het kerstlichtje verkoopt Stem in de Stad ook een keramieken beker, eveneens met de skyline van Haarlem van de hand van Eric J. Coolen. Ook deze opbrengst gaat naar maaltijden voor de gasten van Stem in de Stad.

Stem in de Stad

Stem in de Stad is al meer dan 25 jaar een gastvrije ontmoetingsplek aan de Nieuwe Groenmarkt, voor Haarlemmers die niet altijd gezien en gehoord worden. Deze oecumenische stichting voert wekelijks met 12 medewerkers en 140 vrijwilligers een groot aantal projecten uit, variërend van begeleiding van mensen in psychische nood en hulp voor verslaafden en asielzoekers op hun tocht naar hun nieuwe bestaan. Jaarlijks vinden meer dan 1.000 Haarlemmers de weg naar Stem in de Stad.

De kerslichtjes acties is één van de activiteiten om Haarlemmers te betrekken met Stem in de Stad. Zo werkt de stichting bijvoorbeeld samen met het Haarlems Dagblad in de rubriek Haarlemmers helpen Haarlemmers en zijn er regelmatig openbare kleine concerten in het Aanloopcentrum van Stem in de Stad.